Det blir en stor overgang for den danske målmaskinen å gå fra Bodø/Glimt som er de regjerende Eliteseriemestrene og som har vind i seilene til den Japanske «tidligere storklubben» Urawa Reds Diamonds. – Reds kan sammenlignes litt med Rosenborg, en klubb som har vunnet alt (inkludert Dragetrofeet), men som viser tegn til å rakne. J-League er bare så vidt i gang, men starten har vært elendig.

Urawa Reds regnes som en av Japans største klubber og vant J-League i 2006. I 2016 ble de nummer to. Sist sesong endte laget på 10.-plass. Etter seks kamper ligger de på en 13.plass med bare 5 poeng.

Les: Dropper Haaland går etter Kane!

Glimt bekreftet salget lørdag morgen. Overgangen skjer etter at Junker havnet på kant med fjorårets suverene seriemestere. Med 27 mål på 25 kamper ble han toppscorer i Eliteserien forrige sesong.

Søndag reiste dansken fra hotellet der Glimt de siste ukene har hatt leir i Marbella i Spania. Avisa Nordland var til stede i lobbyen da Junker gikk ut hotelldørene med ferdigpakket koffert, satte seg inn en ventende taxi og forlot Glimt-troppen.

Les: Det blir tillatt med fem bytter i EM

«De som kjenner meg, vet at jeg har hatt et stort ønske om å prøve meg i Asia, og da særlig i Japan. Urawa er en stor klubb, og det er et godt neste skritt for meg. Jeg får utfordret meg, kommet meg ut av komfortsonen og utviklet meg enda mer» sier Junker i Glimts pressemelding.

Glimts daglig leder Frode Thomassen erkjenner at det ikke er gunstig for klubben å la storscoreren gå nå.

– Tidspunktet for overgangen er i utgangspunktet ikke optimal for klubben, men vi vil nå bruke energien på det som ligger foran oss. Vi har tidligere vist at vi kan komme styrket ut av krevende situasjoner, og vi er trygg på at vi skal stå godt rustet til seriestart og en ny sesong, sier Thomassen.

Han takker Junker for bidraget i 2020 og ønsker ham lykke til videre.

– Når alt kommer på avstand, kan vi alle sammen se tilbake på det fantastiske året vi hadde i fjor. Jeg og laget var med på å skrive historie. Det er det som betyr noe.

Junkers nye lag holder til i byen Saitama i Tokyo-området og spiller hjemmekampene sine på Saitama Stadium. Den har plass til over 60.000 tilskuere.

Søndag tapte de 0-1 i cupen for Kashiwa Reysol.

Etter forrige sesong avslo Bodø/Glimt flere bud på Junker. Det likte dansken svært dårlig, men klubben mente et salg ikke kunne skje før det tikket inn et «skikkelig bud». Det kom til slutt fra Japan.

Junker er stolt over det han fikk være med på i løpet av det ene året han var i Bodø.