Dyre bein løser ingenting. (foto: united, twitter)

Når du har fått med deg tre titler hos Manchester United har du en viss peiling på suksesskritterier på Old Trafford. Den tidligere United-backen mener klubben nå må slutte å kaste ut penger og heller hente spillertyper som egner seg til å bære drakta.

Rafael var med da Alex Ferguson tok avskjed med Old Trafford i 2013, selvfølgelig med en tittel. Så fulgte to år med begynnende kaos der United skulle manøvrere seg i post-Ferguson perioden. For Rafael holdt det i 2015, da han fant veien til Lyon.

Les: Liverpool har styrt seg inn mot den største overgangen av dem alle

Brasilianeren har selvfølgelig fulgt alle bevegelser hos gamleklubben og legger ikke skjul på at det har vært en prøvelse.

– Det har tatt for lang tid å komme tilbake på sporet. To år burde vært nok, men det har tatt syv år. Vi gjorde noe feil (omtaler klubben fortsatt i vi-form). Vi begynte å kjøpe dyre spillere og gav dem en masse penger. Bare fordi en spiller koster en milliard kroner, betyr ikke at han er god for laget, sier Rafael ifølge ESPN.

Les på Popidol: Neymars mor kaster ut sin 22 år gamle kjæreste

Så hvis ikke dyre bein i seg selv er tingen, hva trenger United?

-Det avhenger av spillerens personlighet. United skal gå etter spillere som vil spille for klubben og ikke spillere som er der fordi United betaler dem store penger. Se for eksempel hvor hardt Chicharito jobbet for Manchester United. Klubben betalte ham ikke mye, men han ville spille, fortsetter Rafael.

Det avhenger av spillerens personlighet.

Som avslutter med å advare om at en Harry Kane eller en Jadon Sancho er gode spillere, men det United må forsikre seg om, er at den de velger har den riktige personligheten.

Kloke ord.

Les: Mourinho kaster seg inn i kampen om Barcelona stjerne