Iiiiisak! (foto: newcastle, twitter)

Akkurat som Martin Ødegaard har den svenske Newcastle spissen Alexander Isak brukt litt lenger tid enn de aller fleste trodde da han forlot hjemlandet. – De har begge blomstret opp i Premier League og nå kan de bli lagkamerater i Arsenal.

The Guardian skriver at Alexander Isak som har vært på radaren til Arsenal helt siden før han meldte overgang til Newcastle for to år siden. Nå har han rykket til toppen av ønskelisten til manager Mikel Arteta.

Les: At Daniele De Rossi får ny kontrakt er like overraskende som at vann er vått

Avisen mener den svenske landslagsstjernen koster rundt 100 millioner pund. – Han vil med det bli tidens dyreste svenske spiller. Selv om prislappen er høy, vil det ikke skremme London-klubben. I fjor betalte de et tilsvarende beløp for å kjøpe Declan Rice fra West Ham.

The Guardian skriver videre at «Gunners» ønsker å signere en sentral spiss og en kantspiller i sommer. Michael Olise i Crystal Palace blir pekt på som et alternativ til sistnevnte posisjon.

Viktor Gyökeres (Sporting), Dusan Vlahovic (Juventus) og Ivan Toney (Brentford) er eksempler på andre spisser som er på listen til Arsenal.

Isak kom til Newcastle fra Real Sociedad i august 2022 for en rapportert prislapp på 70 millioner euro. Siden den gang har spissen scoret 31 mål på 61 konkurransekamper.

Les: Ada Hegerberg har signert

Kontrakten varer til 2028.