Daniele De Rossi

I januar sparket Roma manager Jose Mourinho og hentet inn klubblegende Daniele De Rossi på en kontrakt ut sesongen.

Da lå Roma på 9.-plass og risikerte å gå glipp av spill i Europa kommende sesong. Kveld møtes Roma og AC Milan til returoppgjør i kvartfinalen i europaligaen. Roma vant det første møtet 1-0.

Den 40 år gamle defensive midtbanespilleren som vant VM med Italia i 2006 har hele 459 kamper med Roma i Serie A. Daniele De Rossi sin tøffhet, erfaring og legendestatus fikk en umiddelbar positiv effekt.

Les: Ada Hegerberg har signert

Roma er nå på 5.plass i La Liga og Champions League kvalifisering er innen rekkevidde.

Roma-eierne skriver:

«Etter møtet med Daniele De Rossi i går ettermiddag, er vi glade for å kunngjøre at han vil fortsette som hovedtrener for AS Roma etter denne sesongen og i overskuelig fremtid. I hans korte periode som hovedtrener har den positive effekten som hans lederskap har gitt hele klubben fortalt sin egen historie. Daniele leder med respekt og mot, mens hans styrke og dypt forankrede tro på klubben er virkelig i tråd med Romas verdier, by og enestående fans. Vi vil fortsette å jobbe sammen så hardt vi kan for å levere en fremtid som AS Romas fans fortjener. Vi kunne ikke vært mer fornøyd med å bygge et langsiktig prosjekt med Daniele. Mer detaljer følger i løpet av de kommende dagene. Forza Roma!»

  • Dan og Ryan Friedkin

Siden han ble ansatt har klubblegenden ledet Roma i 16 kamper. Det har endt med elleve seire, tre uavgjort og to tap.

Les på Engelske klubber: Døra åpen for United-signeringen det aldri ble noe av forrige sommer