Ikke alt er logisk når det kommer til oppsigelser av managere. (foto: united, twitter)

Newcastle har fått nye eiere, noe som ikke går an å reversere. Det saudi-arabiske konsortiet Public Investement Fund har kjøpt Mike Ashley ut av klubben, og iverksetter planen for å skape det som kan bli verdens rikeste klubb. Nå reagerer de andre 19 Premier League-kampene og krever krisemøte.

Det er The Guardian som hevder klubbene er bekymret for at ligaens renomé skades ved assosiasjonen til Saudi-Arabia. Newcastles konkurrenter har innsett at overtagelsen ikke kan stanses, men krever ifølge The Guardian å få vite hvorfor de ikke ble informert om overtagelsen i forkant.

Les: Alan Shearer minner oss på at Newcastle-supporterne er uskyldige

Den engelske avisen hevder klubbene fikk nyheten gjennom mediene, før Premier League selv bekreftet overtagelsen på torsdag ettermiddag.

Det kreves ikke noe rocket science for å skjønne motivet til ligaorganisasjonen for ikke å informere medlemmene i forkant. En kraftig reaksjon ville garantert ha kommet som igjen kunne ha satt stopper for overtagelsen.

Istedet informerte Premier League i forbindelse med offentliggjøringen av avtalen om at:

-Premier League har nå mottatt juridisk bindende forsikringer om at Kongeriket Saudi-Arabia ikke vil kontrollere Newcastle United Football Club.

Jammen, da er jo alt i orden… Vi er likevel spente på hva som kommer ut av krisemøtet. United, Liverpool, City og Chelsea er sikkert ikke bare bekymret for ligaens omdømme.

Les: Etter Mike Ashley forsvant har de fått penger nok til Philippe Coutinho