Mike Ashley ute på byen - igjen.

Havnebyen Newcastle upon Tyne har fått nye herskere etter at det saudiske investeringsfondet PIF, som er under tilsyn av landets kronprins Mohammed bin Salman har kjøpt byens stolthet Newcastle United. (Englands syvende mest suksessrike fotballklubb ifølge Wikipedia).

Newcastle som har hatt Premier Leagues mest forhatte eier i Mike Ashley har nå fått inn verdens verste diktatur. Mens mange fans nå kommer til å forlate skuta er det sikkert en del som kommer til å lukke øyene og tenke på pengene. Etter å ha sett James Bond for et par dager siden føles det helt naturlig for med å si at Newcastle har fått Spectre som nye eiere.

Les: Solskjær trekker overraskende i håndbrekket for Donny van de Beek

Vel, penger er ikke noe problem lenger, dealen som Mike Ashley har gjort med PIF skal være verdt ca 3,5 milliarder kroner, avtalen som først ikke ble godkjent av Premier League gikk igjennom etter Mohammed bin Salman i et «forpliktende dokument» bekreftet de ikke hadde tenkt til å innføre Sharia Lov på St James’ Park.

Vi skrev i sommer, som du muligens husker at Barcelona og Newcastle var enige om en overgang for Barcelona-stjerne og Liverpools tapte sønn Philippe Coutinho til en verdi av 500 millioner kroner. – Nå som de har mer penger enn alle andre kan dealen nå igjennom.

Sport melder at kontakt er etablert bare timer etter godkjennelsen og at en overgang vil skje i det øyeblikket januar vinduet åpner. – Coutinho kom til Barcelona i januar 2018 på en kontroversiell overgang fra Liverpool og har kontrakt med klubben til 2023.

Les: Newcastle sikter seg inn mot svensk 22-åring som første signering