Shearer fra storhetstiden.

The Man. Få engelske fotballterriere har gjort et så sterkt inntrykk som Shearer. Nå ber Newcastle-legenden om at supporterne ikke skal få lide for at Premier League og klubben har åpnet opp for saudi-arabiske eiere.

For Alan Shearer handler det først om å ha eiere som kan gi supporterne snev av håp.

Les: Britisk investeringsfond skal skape ny storklubb

-Drømmen er at vi har en eier som vil prøve å gi oss et smule håp. Det er en oppfatning at Newcastle-supportere er krevende og forlanger for mye. Det er de ikke, de vil bare ha litt håp og spenning. De vil vite at de går inn i en sesong for å prøve – ikke bare på å overleve.. Jeg forstår virkelig begeistringen, sier Shearer ifølge Bold.

Tre poeng etter syv Premier League-runder har så langt ikke gitt mye håp. Shearer forstår også problemet med å koble seg til de nye eierne, men minner folk på situasjonen i England.

-Det kan ikke feies under teppet, vi er nødt til å prate om det. Du kan ikke ignorere det, men saudierne har allerede investert massivt i landet og er markant tilstede i andre idrettsgrener, fortsetter Shearer.

Les på F7: Det finnes ikke noe kraftigere enn «The World’s Hottest Shot»

Problematisk, men husk. (foto: shearer, twitter)

-Regjeringen vår har investert stort med Saudi-Arabia, så jeg mener at det er et stort problem. Men jeg synes vi er nødt til å understreke at det ikke er Newcastle-supporternes skyld, de bestemmer ikke i forhold til hjem som kjøper klubben, kommer det fra Newcastle-legenden.

Oppsummert:

-Trenger å skape håp om noe annet enn overlevelse i Premier League

-Problematisk med eierne

-England har allerede åpnet døra for saudi-arabiske penger

-Ikke Newcastle-supporternes skyld.

Alan Shearer har talt.

Les: Tommel opp for agent Mino Raiolas analyse