Pochettino. (foto: psg, twitter)

Den tidligere Espanyol-spilleren Mauricio Pochettino ble hentet til England etter noen få år som trener for klubben han pensjonerte seg i. Hos Southampton skjønte man at argentineren med tolk på pressekonferansene var noe helt for seg selv.

Den relativt ferske treneren ledet The Saints til seier mot flere av storkanonene, inkludert 3-1 seier mot Liverpool og 2-1 mot Chelsea. Med Pochettino ved roret kom Southampton på 8. plass i Premier League, den beste plasseringen siden 2002/03-sesongen.

Les: Hvordan kjøpe klær til laget

Men englene fikk ikke beholde treneren som hadde knekket en haug med koder i engelsk fotball. Tottenham overbeviste argentineren om bostedsadresse London, og utstyrte Pochettino med en fireårskontrakt i 2014.

Her bygget Pochettino opp en wanna-be toppklubb til å bli en toppklubb. Tottenham kom seg opp i topp-fire sjiktet i ligaen, og kronet det hele med en historisk Champions League-finale mot Liverpool i 2019.

Hvorfor denne historietimen?

Jo, for å illustrere hva Pochettino har vært med på i Premier League og hvilken teft og kjennskap til the game på balløya argentineren opparbeidet seg. Så når PSG-manager Pochettino uttaler seg om Premier League, er det med tyngde.

-Mitt inntrykk er at det er en meget komplisert liga (Ligue 1). Kvaliteten er der, det er den mest fysiske ligaen i verden. Talentene er fantastiske.. Hver eneste kamp kan du se at alle lagene har kvaliitet, har kapasitet til å vinne kamper, sier Pochettino ifølge Bold.

Les på F7City: Brentford Community Stadium, det nye stedet for fotballmagi

Hadde også noen myke øyeblikk i Premier League.

Og hvis noen skulle være i tvil om hva som er Pochettino mener er den fysisk tøffeste ligaen:

-Jeg sier ikke at det er en bedre liga enn Premier League, men jeg tror at kampene er mer fysiske enn i Premier League.

Mer fysisk tøffe i Ligue 1.

Pochettino har talt.

Les: Utrolig: Dani Alves på vei tilbake til Barcelona!