Kongsvinger IL-spiller testet positivt på korona. Foto: KIL.no

OBOS-liga klubben Kongsvinger, det ble klart etter en spiller for Kongsvinger har testet positivt for koronaviruset, det fører til at hele klubben må i karantene i påvente på resultatene fra testene.

Søndag fikk en spiller i troppen beskjed om at testen han hadde tatt før helgen, var positiv. Spilleren hadde symptomer i starten av uken og har vært i karantene siden det, opplyses det på Kongsvingers nettsted.

– Vi må presisere at han ikke har vært i kontakt med noen av de andre spillerne eller vært på Gjemselund siden forrige helg, sier klubblege Åge Henning Andersen.

I Karantene i vente på testene

Samtlige spillere og støtteapparatet skal testes og vil tilbringe en stund i karantene og fraskilt fra hverandre. Det vil heller ikke få omgående konsekvenser for de resterende kampene. Kongsvinger møter Grorud i en kampen som kan bety tilværelse eller nedrykk fra OBOS_LIGAEN.

– KIL har fulgt NFFs protokoller og retningslinjer fra myndighetene hele veien. Samtidig ser vi at vi aldri kan være forsiktige nok framover. Siden vi ble gjort oppmerksom på at spilleren hadde testet positivt, har alle som har vært i kontakt med spilleren den aktuelle helgen vi var i Bergen, gått inn i karantene, sier Andersen.