Jens-Lys Cajust. (foto: FMC, twitter)

Med fire Premier League-klubber på døra hos FC Midtjylland i sommer var det varslet at Jens-Lys Cajuste var historie i Dansk Superliga.

FC Midtjylland hadde såvidt rukket å selge Frank Onyeka til Brentford, nå skulle også den svenske landslagsspilleren fylle klubbkassa.

Les: Hentes fra bilbransjen – skal nå holde styr på Mourinho og AS Roma

Svenske Expressen hevdet Wolverhampton, Leeds, Crystal Palace og Newcastle alle var på med konkret interesse, franske RMC hevdet Rennes så svensken som erstatter for Real Madrid-målet Camavinga.

FC Midtjylland skjønte at de ikke trengte å la seg presse til hastverk, og den defensive midtbanespilleren ble.

Les på F7: Verdens to beste restauranter finner du i Danmark

The Northern Echo hevder den danske klubben krevde 13 millioner pund, noe Newcastle ikke var villig til å betale, men ifølge det lokale mediet The Chronicle Live har Steve Bruce og gjengen bestemt seg for å handle i januar.

Etter eierskiftet hos Newcastle på torsdag kan FC Midtjylland gå inn i forhandlinger med vissheten om at det «ikke er noen bunn» i klubbkassa til Premier League-klubben.

For 22-åringen kan det bli noe spesielt å signere som den første spilleren for det som kan bli verdens rikeste klubb. Det vil si, hvis Lys-Cajuste fortsatt befinner seg på kjøpslista når direktør Amanda Staveley og gjengen har rukket å komme seg skikkelig inn på kontoret.

Les: Borgermesteren i Newcastle i fyr og flamme