Air Haaland. (foto: dortmund, twitter)

Da Dortmund ga nylig avdøde agent Raoila grønt lys i 2020 til å bake inn en utkjøpsklausulsknapp for Haaland som aktiveres sommeren 2022, var dette trekket som sørget for at RB Salzburg-spilleren ikke havnet hos Manchester United. Det siste året har Dortmunds direktører gjort alt for å hindre at beilere kommer i nærheten av denne knappen, men til ingen nytte.

Kampen om Haaland var tapt, nå venter Manchester City på spilleren som har levert 85 scoringer på 88 kamper i den gule drakta.

Les: Mester Klopp: «Haaland-overgangen setter en helt ny standard»

Dortmund sitter igjen med noen solide hundre millioner kroner etter exiten til 21-åringen, men Bundesliga-klubben har så mye større ambisjoner enn å fylle opp lagkassa. Bayern München skal tuppes ned fra Bundesliga-tronen etter ti år med fotballherredømme, i Champions League skal Dortmund tilbake til sesongen da Jürgen Klopp ledet klubben til finalen (men tap) mot Bayern München på Wembley.

Erling Haaland skulle være mursprengeren mot motstandernes forsvar, noe han har vist han har vært i så og si hver eneste av de 88 kampene i Dortmund-drakten. Takket være utkjøpsklausulen på «moderate» 75 millioner euro, slapp samtlige av verdens gigantklubber inn med sine tilbud.

Klausulen som sikret signaturen til Haaland i 2020, var den samme som fikk Dortmund til å miste spilleren. Nå har Dortmund lært.

Les på Tysk fotball: Planlegger at Bundesliga-rivalen igjen skal komme ut som taperen på overgangsmarkedet

Haaland-erstatteren er funnet hos RB Salzburg (selvfølgelig), i 21-åringen Karim Adeyemi. Også denne gangen var Manchester United på for å sikre seg signaturen, men denne gangen har Dortmund gått hele veien uten å bli lurt inn i en «moderat» utkjøpsklausul-deal. Denne gangen skal beilerne stenges helt ute til Dortmund selv er klare for å selge.

Den tyske landslagsspilleren Adeyemi har i strie strømmer produsert mål for Haalands tidligere klubb, og har tiltrukket seg interesse fra samtlige gigantklubber som også har kretset rundt Erling Haaland det siste året.

(fra transfermarkt)

Pila har lenge pekt mot Dortmund og Bundesliga på 21-åringen, i den siste fasen av forhandlingene har Manchester United hamret på døra.

Adeyemi. (foto: rb salzburg, twitter)

Vi lar Adeyemis agent fortelle.

-Vi er nå tett på å bli enige om avtalen med Borussia Dortmund. Det vil ikke bli lagt inn noen utkjøpsklausul i hans femårige avtale. Manchester United ønsket å komme inn i løpet, men vi ville ha en overgang til Dortmund, sier agent Thomas Solomon ifølge Bulinews

Les: Vil ha Raheem Sterling til venstre for Martin Ødegaard

Ingen utkjøpsklausul der i gården, nei. Dortmund har lært.