Rodriguez. (foto: rodriguez, twitter)

Når du ser på karrieren til den kolombianske landslagsstjernen er det ikke lett å bli klok på utviklingen. Real Madrid, utleie til Bayern München, Everton – så Al-Rayyan. Utviklingen er ikke unaturlig hvis du snakker om en spiller som «trapper ned og casher inn», men i Rodriguez sitt tilfelle har han nettopp rundet 30 og skal ha en fem gode sesonger igjen i beina.

Da Al-Rayyan offentliggjorde at James Rodriguez var klar for signering i september i fjor, begynte engelsk presse å rakke ned på 30-åringen. Dette var det definitive lavmål. Den tidligere Real Madrid-spilleren viste at han hadde mer inn da Ancelotti hentet ham til verdens tøffeste liga, så forsvant Ancelotti, og Rodriguez tok avgjørelsen (godt pushet av Rafa Benitez) om Qatar som neste destinasjon.

Les: Daily Mirror: Ronaldo har fått grønt lys

I Qatar ble Rodriguez lokket til å spille for trener Laurent Blanc. Når du har vært landslagstrener for seiersvante Les Bleus og tre år som manager for PSG er du vant til at det blåser friskt, men at oppsigelsen skulle komme etter bare 13 måneders tid i en «bakgårdsliga», det var neppe forventet.

Blanc fikk sparken i midten av februar, nå skal Rodriguez igjen være på flyttefot. Hos Al-Rayyan har det blitt 5 scoringer og 7 assists på 14 kamper, ifølge Mundo Deportivo peker pilene mot Madrid.

Ancelotti kommer neppe til å bringe Rodriguez tilbake til San Bernabeu, ifølge den spanske avisen handler det nå om Atletico Madrid. Rodriguez skal ha vært nær en overgang til Diego Simeone i 2019, i sommer kan det skje.

Legende+: Arjen Robben: Drev motstanderne til vanvidd og trollbandt Bayern-supporterne

Vi tar mer enn gjerne enn ny runde med Rodriguez fossende frem på europeiske gressmatter.