Arjen Robben: Drev motstanderne til vanvidd og trollbandt Bayern-supporterne

Rivaliseringen mellom Nederland og Tyskland har pågått i en halv evighet. Fra Franz Beckenbauer mot Johan Gruyff… Dette har ikke hindret tyske fotballsupportere å hylle sine nederlandske fotballstjerner i Bundesliga. Totalt 135 nederlendere har spilt i Bundesliga (bundesliga.com), Arjen Robben var den desidert største.

Ikke bare det, Robben blir sett på som en av de beste nederlandske angrepsspillerne ever. Høyrevingen hadde en stil som drev full-backs til vanvidd, med et rykk, finter og skudd som gjorde det nærmest umulig å forsvare seg mot.

Robben ble hentet fra PSV til Stamford Bridge i 2004, dro videre fra Chelsea til Real Madrid i 2007, før han kom «hjem» til München i 2009. Da nederlenderen ga seg hos Bayern München i 2019 sto han registrert med 309 kamper og imponerende 144 scoringer og 101 assists.

Debuten hos Bayern kom mot Wolfsburg, 29. august 2009. I den første Bundesliga-sesongen dro han til med sitt første hattrick, ble klubbens toppscorer med 16 mål og kåret til Tysklands Player of the Year 2010. Den nederlandske vingen slet dessverre med skader, og i den andre sesongen var han ute halve sesongen. Likevel ble det 12 scoringer og 10 assists på de 14 kampen han var skadefri og i spill. Denne sesongen tok erkerivalen Dortmund ligagullet, Bayern hadde allerede gjort seg avhengig av Robben.

Legende+: Barcelona-spillerne som var på banen i Xavis Champions League debut i 1998 var litt av en gjeng

Revansjen kom i 2013, en kamp Robben aldri kommer til å glemme. Da var det duket for UEFA Champions League-finale mot Dortmund (med Jürgen Klopp som manager) på Wembley. Rammen var perfekt, erkerivalene skulle gjøre opp om hvem som skulle innta tronen i Europa. Mandzukic sendte Bayern i ledelsen tretti minutter før slutt, Gündogan utlignet åtte minutter senere. Minuttet før full tid smalt det fra Robben. 2-1 seier til Bayern, og nederlenderen kunne gå av gresset på Wembley som matchvinner.

Dette var den eneste gangen Robben løftet Europas jeveste trofé, men én gang er nok for å ha sanket det som var av troféer i løpet av sin jubeltid hos Bayern München.

Titler: 8x Bundesliga, 5x DFB Cup, 1x UEFA Champions League, 1x UEFA Super Cup, 1x FIFA Club World Cup, 4x DFL Supercup.

Les flere Legende+ her

Det hører med til at Robben var en usedvanlig dyktig skuespiller på banen når han gikk for frispark, straffe eller kort til motstanderen, men for oss blir han uansett en av de virkelig store i Bundesliga. En klar Legende +.