Skøyt seg inn på fotballkartet i sommer.

Sampdoria viste allerede før EM de satt på et av de mest lovende talentene i Serie A, etter EM vet de at de også sitter på en stor og voksende gullkalv.!

Liverpool og Everton har kastet seg inn i kampen om Mikkel Damsgaard som etter en vellykket sesong i serie a ble dansk EM helt. Sampdoria insisterer fortsatt på at de vil følge planen deres er å beholde 21 åringen i et år til, en plan ingen tror på lenger.

Les: Plutselig er Mikkel Damsgaard den alle snakker om

Allerede før EM var flere klubber på ballen, Tottenham var ivrige, men ønsket å ha på plass manager først, nå har det skjedd, også Leeds har sendt fine folk for å finne ut mer. – Imidlertid kom det første budet på Damsgaard fra en annen Serie A-klubb. AC Milan kom med et bud på til 20 millioner euro pluss Andrea Conti.

I følge Calciomercato har Liverpool og Everton begge og samtidig satt i gang et race etter Damsgaard, noe som betyr vi har et ekte Merseyside-derby i overgangsmarkedet på gang. – Men med sterke utfordrere fra flere land.

Liverpool er på utkikk etter mer dybde i angrepet Mohamed Salah beholdt sine vanlige nivåer, men både Roberto Firmino og Sadio Mane har levert svakere enn normalt. Diogo Jota la press på dem etter at han kom fra Wolves, og viste viktigheten av å gå inn på overføringsmarkedet for å finne ytterligere konkurranse.

Når det gjelder Everton, ser den nye sjefen Rafael Benitez etter forsterkninger til troppen han har arvet. Det er frykt for at James Rodriguez kan forlate etter bare ett år, noe som kan tvinge dem til å finne en erstatning i det angripende midtbanen.

Les: Angel Di Maria reddet Messi!

Damsgaard ga to mål og fire assist i Serie A forrige sesong. Denne produksjonen vil sannsynligvis øke når han vokser i modenhet. Derfor kan han være et godt langsiktig prosjekt for Everton å investere i.

Det ville være en spennende overføringskamp takket være delplottet til Benitez som krysset Merseyside-skillet. Den tidligere Liverpool-managerens overgang til Everton ble for å si det forsiktig ikke godt mottatt. At han kjemper mot sine tidligere arbeidsgivere i overgangsvinduet, vil dermed øke dramaet.

Les: Joshua King slipper å dra hjem til Vålerenga