Skøyt seg inn på fotballkartet i sommer.

Den 21 år gamle danske venstrevingen Mikkel Damsgaard har EM å takke for at han nå er en av de aller mest ettertraktede spillere i Europa, hans klubb Sampdoria kan også gni seg i hendene. – Snart fylles en tom klubbkasse med flerfoldige millioner euro.

Mikkel blomstret opp akkurat å riktig tid og var med å bidra til et levende og spennende dansk lang som kom hele veien til semifinalen uten sin største stjerne Christian Eriksen. Danskene har vært klar over Mikkel Damsgaards sine kvaliteter en stund, han slo igjennom for Nordsjælland i Superligaen og ble plukket opp av Sampdoria i fjor. – Men ingen kunne spå det de har sett i sommer.

Les: ESPN: Pogba-overgang diskutert i to møter

Mikkel Damsgaard sprakk nullen til England og lurte keeper Jordan Pickford med et utsøkt frispark i semifinalen, i kampene frem til da ble han bare bedre og bedre. – EM er sommerens store utstillingsvindu og HITC melder at flere Premier League klubber har kastet seg inn i kampen om venstrevingen og er klare til å by over hverandre.

En meget fornøyd klubbpresident i Sampdoria Massimo Ferrero har lagt merke til interessen og hva hans ving har fått til i EM. Presidenten har uttalt at Damsgaards verdi har økt betydelig. – No shit!.

Transfermarkt som alltid henger etter med verdivurderinger har 16.mai satt verdien til 13 millioner euro.

Les: Real Madrid avsluttet akkurat de enkleste forhandlingene de har hatt på veldig lenge

Damsgaards agent har fylt opp filofaksen med sportsdirektører ikke bare i Premier League, men i alle de store ligaene. Så langt er Tottenham, Leeds og Leicester nevnt. !