Mener det er på tide et stort mesterskap kommer til Spania

Mye vil ha mer. (foto: fifa)

Den nye FIFA presidenten Gianni Infantino har skjønt at det er en dårlig ide å dele ut fotball VM og store mesterskap mot betaling til diktatorer og land som har normaltemperatur på over 40 varmegrader. 

Å lande på Doha International Airport i Qatar er som nå vandre inn i en hårføner med sand.

FIFA har gjort en dreining og ønsker at fremtidige mesterskap skal spilles i mer demokratiske land som har lange fotballtradisjoner.

Spania har to av verdens seks største klubber: Real Madrid og Barcelona. – og de er et demokrati med noenlunde normale temperaturer. Sist Spania arrangerte et fotball VM var i 1982, mange mener det er på tide at det skjer igjen. (Italia ble verdensmestere det året, i år var de ikke engang kvalifisert)

Flere Spanske aviser skriver at landet nå vurderer seriøst å arrangere EM i 2028 eller VM i 2030. – El Pais og sportsavisen Marca, at ideen ble tatt opp i et møte onsdag mellom FIFA-president Gianni Infantino, Spanias statsminister Pedro Sanchez og landets fotballpresident Luis Rubiales.

Flere siterer kilder i den spanske regjeringen på at en eventuell søknad om VM-sluttspillet i 2030 trolig vil være sammen med Portugal og Marokko. Det vil i så fall bli første gang at et VM-sluttspill vil gå på to forskjellige kontinenter. (Hurtigbåten bruker rundt 50 minutter fra spanske Tarifa til marokkanske Tangier, så det burde ikke være noe problem).

Konkurranse: Delta i vår Champions League konkurranse og vinn NOK 30000