Nummer 1. Nå skal det bevises. (foto: leeds, twitter)

Marcelo Bielsa vil for alltid ha en fortjener-statue-på-torget status hos Leeds, uavhenging om den andre sesongen i Premier League ble seig og kort for argentinerens del. Likevel. Nå viser det seg at Leeds begynte å kretse rundt erstatteren Jesse Marsch allerede i 2020.

På fredag kom den befriende 2-3 seieren for den nye manageren. Tre poeng på bortebane mot Wolverhampton var ekstremt sterk, og Jesse Marsch kunne slippe ned den ene skulderen.

Les: Det er fantastisk dyrt å sparke Mauricio Pochettino

I et radiointervju etter kampen dreide spørsmålene seg inn mot ansettelsen hans hos Leeds. Hvordan ender en tidligere RB Salzburg med en gjesteopptreden i Bundesliga opp i verdens tøffeste liga?

-Grunnen til at jeg takket ja, er at jeg for to år siden ble kontaktet av Victor Orta (sportsdirektør hos Leeds), som satte opp et zoom-møte med meg under korana-nedstengningen. Han fortalte at de scouter både spillere og trenere. De har evaluert 42 av de beste trenererne i Europa, og jeg sto som nummer 1 på ønskelista deres, sier Marsch i et intervju med Sirius FM.

Marsch

Dette var for to år siden.

Les på Tysk Fotball: Marca: Borussia Dortmund følger spesielt godt med på det som skjer hos Real Madrid

Med Jesse Marsch tilgjengelig etter å ha blitt sendt på dør i desember i fjor, aner vi motivasjonen hos Leeds-ledelsen for å kutte båndene til Marcelo Bielsa allerede i februar. Litt rått, men likevel veldig naturlig i fotballens verden. Jesse «number one» Marsch skulle ikke glippes til en annen klubb.

Leeds har fått sin nr. 1 på ønskelista, forrige fredag mot Wolves fikk vi se et glimt av hva Leeds-supporterne kan vente seg. Vi var skeptiske da amerikaneren ble hentet inn til Elland Road, nå skjønner vi at Marsch er del av den store planen til Leeds.

Go Leeds!

Les: Borussia Dortmund-direktøren gjør som Jürgen Klopp – uten å overbevise