Internett flommer over med folk som vil sammenligne. Hvem er best? Haaland eller Mbappe. - For Real Madrid som de vil spiller de på samme lag neste høst.

Den store spanske fotballavisen Marca er spesielt tett på La Liga giganten Real Madrid, de skriver i dag om klubbens fremtidsplaner. – Det som gleder med norske øye er at de setter Erling Braut Haaland i samme klasse Kylian Mbappe som er en av verdens mest verdifulle spillere, kanskje den dyreste av dem alle.

Real Madrid håper å ha dem begge på Estadio Santiago Bernabeu innen neste sommers overgangsvindu stenger.

Les: Wembley blir Liverpools nye «hjemmebane»

Direktørene i Real Madrid vet at dette vil være en vanskelig dobbeltoperasjon å få til, men de er ambisiøse. Planen er å signere Haaland i år og deretter Mbappe i 2021, og de har et veikart for å få de to anskaffelsene til å skje.

Luka Jovic leverer ikke som ønsket så det er behov for en partner til Karim Benzema i angrep. Vi vet alle hva Erling Braut Haaland får til når han lukter en sjanse for mål.

Nordmannen er en naturlig nr.9, mens Mbappe kan spille andre steder i angrep, og Haaland kan være tilgjengelig i sommer, mens Mbappe ikke vil kunne forlate Paris Saint-Germain så snart.

Selv om Haaland bare nettopp ankom sin nåværende klubb Borussia Dortmund, og selv om agenten Mino Raiola har forklart at den opprinnelige planen var at spissen skulle bli i Bundesliga-klubben til minst 2021, var hans raske modenhet og det faktum at han har en løslatelsesklausul på 75 millioner euro betyr at en sommerovergang til Real Madrid er mulig.

Planen er at Haaland skal bli signert i sommer, og fokus vil deretter vende seg mot Mbappe i 2021, da vil han bare har ett år igjen på sin kontrakt med Paris Saint-Germain.

Jerome Rothen har avslørt at Real Madrid tidligere var nær ved å signere Franskmann, men at operasjonen har blitt lagt på is foreløpig.

Les: Har satt på pauseknappen for Kylian Mbappe overgang

Uten en forlengelse på avtalen med Paris Saint-Germain er neste sommer i praksis siste alternativ for å ikke miste den meget store investeringen gratis ved utgang av kontrakten i 2022.

Mbappe har lenge uttrykt beundring for Real Madrid og for Zinedine Zidane. Han har hvis vi skal tro spanske medier ønsket en overgang til den spanske hovedstaden i litt over et år.

Både Mbappe som er 21 år og Haaland som er 19 år passer perfekt inn i Real Madrid sin filosofi under president Florentino Pérez om å hente de største og yngste talentene.

Med Mbappe som for tiden er 21 år gammel og Haaland 19, ville dette være et autoritativt trekk for Real Madrid og en som vil sette klubben opp for fremtiden.