Gérard Houllier

Den siste tiden har Gérard Houllier som døde i natt vært ekspertkommentator for Eurosport i Frankrike. Houllier som har hatt en skrantende helse i mange år, kom nylig tilbake fra sykehuset hvor han hadde gjennomgått en operasjon i hovedpulsåren.

Gérard Houllier ble 73 år gammel.

Managerlegenden er mest kjent for oss her hjemme i Norge som manager for Liverpool, han fikk jobben i 1998 og i sin periode for klubben på seks år hadde han en forkjærlighet for norske spillere. Han hentet John Arne Riise, Vegard Heggem og Frode Kippe til Anfield.

John Arne Riise forteller VG han er i sorg over Houllier sin død: «Han var en fantastisk snill og omsorgsfull person. Brydde seg om alle rundt seg og ikke minst spillerne. Spurte alltid om hvordan alle hadde det, også privat. Han krevde mye som trener, høye krav, men fair»

Les: PSG hopper inn for å ødelegge Barcelonas store plan

Gérard Houllier var også i en kort periode (to år) landslagssjef for Frankrike.

Houllier ledet Paris Saint-Germain til seriegull allerede i sin første sesong som trener der i 1985/86. Senere skulle han vinne flere cuptitler med Liverpool, og han førte også Lyon til to franske seriegull.

Hans siste managerjobb var i Aston Villa i 2010/11-sesongen. Den ble delvis amputert for franskmannen fordi han ble syk.

Som spiller hadde han en heller beskjeden karriere i klubbene Alsop, Hucqueliers og Le Touquet.

Les: United kan skaffe seg den perfekte Fernandes-makker for 1,3 millioner kroner i uka