The fun is here, Jadon.

Sist helt gikk Erling Braut Haaland av banen for Borussia Dormund uten å score mål. – Det hadde aldri skjedd før. Frem til da kom målene tettere for han enn noen andre i verden. Skulle vi få en måltørke verre enn Sahara ørkenen eller ville det gå over.

I går fikk vi svaret og kan puste lettet ut. – Erling Braut Haaland scorer igjen, måltørken er offisielt over.

Les: Fire toppklubber i Premier League venter på den neste Jürgen Klopp

Eintracht Frankfurt ble slått 4-0.
Etter 54. minutt var Haaland på rett sted til rett tid. Etter et veggspill med Jadon Sancho slo Achraf Hakimi ballen inn i feltet. Der fant han Haaland, som lett satte sitt åttende Bundesliga-mål.

NB: Historisk: Haaland er den første noensinne som når åtte mål på sine fem første kamper i ligaen.

Haaland var ikke fornøyd

Jeg hadde en bedre følelse med de hvite støvlene, og det hjalp, sier Haaland Viasat som du kan se under: «Jeg tror ikke det var noe spesielt i dag. Det var den verste kampen jeg har spilt i år. Jeg har mange hakk frem til tirsdag. Vi trenger noen hakk opp, fordi vi vant på en dårlig dag. Det var bra, men vi trenger noen hakk».

Kampen startet ut som en stillingskrig, mellom to lag som så ut til å være på samme nivå, men så etter 32 minutter sendte Lukasz Piszczek hjemmelaget i føringen. Kapteinen fikk ballen på sekstenmeteren og satte den trygt nede i høyre hjørne.

Haaland var i offsideposisjon foran mål, men dommerne vurderte at han ikke innvirket på spillet da skuddet passerte rett ved ham.

Det ble med det ene målet i første omgang, men kun fire minutter etter pausen doblet Jadon Sancho Dortmunds ledelse. Fire minutter senere økte altså Haaland den.

Med i overkant av 15 minutter igjen slo Mats Hummels gjennom til Hakimi på høyre side av banen. Hakimi dro seg innover før han slo ut mot Haaland som ikke helt fikk kontroll på ballen. Etter litt klabb og babb endte den derimot hos Raphaël Guerreiro, som hardt satte ballen i høyre hjørne til 4-0.

Les: Straffes knallhardt: Manchester City mister Champions League

Haaland fikk spille i 78 minutter før han ble byttet ut til fordel for Mario Götze. Han gikk av banen til stående applaus da gultrøyene slo tilbake etter to tap på rad.

Etter fredagens kamp er Borussia Dortmund på 2.-plass bare ett poeng bak serieleder Bayern München.

Dortmund – Eintracht Frankfurt 4-0
Bundesliga
33′ 1-0 Lukasz Piszczek
49′ 2-0 Jadon Sancho
54′ 3-0 Erling Haaland
74′ 4-0 Raphaël Guerreiro