Hører du vurderte Everton, gutt. (foto: liverpool, twitter)

Jürgen Klopp kalte seieren på St. James’ Park på mandag som en av de beste kampene spilt av Liverpool. Etter 29 minutter ble kaptein Virgil van Dijk sendt av banen med direkte rødt etter å ha felt en Newcastle-spiller som bakerste mann, likevel snudde de røde 1-0 til 1-2 i løpet av det siste kvarteret av kampen. Seieren kan likevel komme med en kraftig bismak.

Med direkte rødt er det automatisk en kamps karantene på Liverpool-kapteinen, men det engelske fotballforbundet (FA) ser grunn til å reagere sterkere på det som skjedde etter at dommeren dro frem det røde kortet.

LES: Schmeichel har ikke lenger noe valg

FA har sendt ut en pressemelding at forbundet har siktet Van Dijk for «upassende oppførsel».

-Forsvarsspilleren har angivelig oppført seg på en upassende måte, og/eller brukt stygt eller nedlatende språk til kampdommeren etter at han ble sendt av banen i det 29. minutt, skrives det i pressemeldingen.

Dette betyr at Van Dijk er i trøbbel og risikerer å miste flere kamper enn søndagens mot Aston Villa.