Klapper inn Taffarel. (foto: liverpool, twitter)

For de av oss som har reist noen runder rundt solen, er det blandede følelser når det snakkes om brasilianske keepere. Det var perioder i Brasils landslagshistorie da vi holdt pusten hver gang keeperen fikk ballen. I dag har den stolte fotballnasjonen en av verdens beste i Alisson. Jürgen Klopp ser derfor verdien av å bringe den brasilianske keeperfilosofien videre på Anfield.

Liverpool har nemlig kalt inn Claudio Taffarel.

Les: Conte har gitt den berømte «kalde skulderen» til en av Mourinhos utvalgte

Navnet til den brasilianske keeperlegenden står meislet inn i historien med 101 landskamper, VM-tittel og VM-sølv. Jürgen Klopp er mildt sagt entusiastisk over Taffarels tilstedeværelse på treningsfeltet.

-I Alisson har vi verdens beste keeper. Vi har Caomhin Kelleher som vi syntes er en eksepsjonell spiller. Vi har Adrian som har vist kvaliteter siden han kom hit. Så har vi Marcelo Pitaluga og Harvey Davies. Så vi har fem keepere i forskjell alder, som er bra, men vi vil ha ennå mer ut av disse gutta, begynner Klopp til klubben hjemmeside.

-Vi vil bygge en egen keeperfilosofi, for vi er alle engie om at keeperspillet er et eget spill. Derfor vil vi ha et helt annet syn på det. Vi pratet med Alisson, og så fant vi løsningen med å hente inn Taffarel, kommer det fra Klopp.

Alisson viste også at keepere er et viktig angrepsvåpen. (foto: liverpool, twitter)

Som legger til at Liverpool skal gå nye veier og øse av kunnskapen fra den solide brasilianske fotballskolen.

Les: Tuchel drittlei: Krever signatur mot spilletid