Del av planen for å beholde han i midten? (foto: dortmund, twitter)

Da Bayern München ga fra seg poeng i mars til både Bayer Leverkusen og Hoffenheim, så Dortmund-supporterne muligheten til å klatre nærmere erkerivalen på Bundesliga-tabellen. Så kom glippen mot mot Mainz og FC Köln, og ledelsen dro frem et nytt mål for sesongen.

Erling Haaland var tilbake fra skadeavbrekket, men ikke tilbake i scoringsform. Den svartgule angrepsmaskinen til Marco Rose har gått litt i stå. Fire scoringer på de siste fire Bundesliga-kampene – de tre siste med Haaland på banen – blir for svakt i konkurransen med Bayern München.

Julian Nagelsmann har Robert Lewandowski, som både holder seg skadefri og ustoppelig foran motstandernes mål. 31 Bundesliga-mål på 27 kamper på 33-åringen, say no more.

Målet til Dortmund har hele veien vært å ta tilbake Bundesliga-tittelen. Det tiende seriegullet til Bayern München skulle forhindres for enhver pris. Denne uken har Dortmund-direktør Sebastian Kehl innsett at slaget er tapt: Bayern-supporterne får feire sin 10. Bundesliga triumf på rad.

Se Bundesliga, La Liga, Serie A, Ligue 1 og mye mer direkte på UnibetTV

-Vi ville gjerne ha holdt det spennende så lenge som mulig, men vi har vurdert at det ikke lenger er realistisk, begynner Kehl ifølge Sport1.

Bayern har seks poeng å gå på til Dortmund, med 7 kamper igjen å spille. Kehl kjenner Bayern-maskineriet altfor godt til å tro giganten kommer til å snuble rett før målstreken.

Likevel, vi hører hva Dortmund-direktøren sier, men har friskt i minne da Jürgen Klopp i februar gikk ut og kalte kampen om Premier League-titlen for tapt. Nå skulle Liverpool fokusere på å «gjøre sitt beste i hver kamp». I midten av mars har Liverpool spilt seg til posisjon å vinne titlen. Ett fattig poeng bak Manchester City, med kamp på Anfield mot City, 16. april som kan avgjøre det hele.

Dortmund-direktøren gjør nå som Klopp. Blikket på trofeet «slippes», nå skal Dortmund konkurrere med RB Leipzig.

-Vi er á poeng med RB Leipzig i andre del av sesongen og vil gjerne fortsett den gode steamen. Det er et verdifullt mål for oss å vinne denne delen av sesongen, sier Kehl.

Se Bundesliga, La Liga, Serie A, Ligue 1 og mye mer direkte på UnibetTV

Borussia Dortmund møter RB Leipzig rett etter landslagspausen. Vi forstår godt at Kehl retter fokus mot dette, men vi nekter å tro at Dortmund-supporterne skal gi slipp på den største kampen. Seks poeng bak Nagelsmann og gjengen, der Bayern München tar imot Dortmund på Allianz Arena, 23. april. Dette er ikke over.

Her er kampene som gir Haaland og Dortmund muligheten til å true Bayern før det innbyrdes oppgjøret, 23. april:

Borussia Dortmund – RB Leipzig, 2. april

Freiburg – Bayern München, 2. april

Stuttgart – Borussia Dortmund, 8. april

Bayern München – FC Augsburg, 9. april

Borussia Dortmund – Wolfsburg, 16. april

Bielefeld – Bayern München, 17. april

Bayern München skal i tillegg ut i tøffe Champions League kvartfinalekamper mot Villareal, 6. og 12. april, med potensiell slitasje på nøkkelspillerne. Vi gjentar: Dette er ikke over.