(c) Bilde Sarpsborg 08: Solbrun Lars Bohinen signerer.

Det ble for fristende for Sarpsborg 08 sin hovedtrener Micke Stahre å hoppe på tilbudet om å lede Allsvenskan klubben IFK Göteborg. – Bare fire dager senere er Lars Bohinen på plass og signerer en kortsiktig kontrakt ut sesongen.

Normalt ville Sarpsborg gått igjennom en lengre prosess for å finne frem til en ny hovedtrener, men nå som Eliteserien er godt i gang og vi ikke har pause i forbindelse med EM hastet det å få på plass en erstatter.

Les: Sa nei takk til Real Madrid, vil heller bli Everton boss

Som sportssjef Thomas Berntsen sier på Sarpsborg sine sider: «Lars var en mann som veldig raskt var i tankene våre da det ble klart at Micke ville søke nye utfordringer. Vi får inn en trener som kjenner norsk fotball, Sarpsborg 08 og våre foretrukne spillesystemer godt. Lars er tillegg hardtarbeidende og veldig motivert for denne oppgaven»

På dagens pressekonferanse hadde Lars Bohinen følgende å si: «Jeg er veldig takknemlig for at Sarpsborg har tillit til meg. Jeg har gått og drevet dank i ni-ti måneder. Da jeg så var som var i ferd med å skje her, var jeg ganske kjapp på telefonen til Thomas. Du er nødt til å være på hugget i det gamet her»

Lars Bohinen kommer til Sarpsborg 08 etter å ha senest jobbet for AaFK. Der ble han i 2019 kåret til årets trener i OBOS-ligaen for prestasjonene som førte tangotrøyene tilbake til Eliteserien.

Sarpsborg 08 har vunnet én av de første fire kampene i årets Eliteserie og ligger på åttende plass med fem poeng.
Østfoldingene møter Brann søndag 13. juni.

Les: «Hele» PL vil løfte talentfull Liverpoolgutt ut av Trent Alexander-Arnolds skygge