Duncan Ferguson

Everton-legende Duncan Ferguson var raskt til å si nei takk til Real Madrid manager Carlo Ancelotti sin forespørsel om å bli en del av hans trenerteam. – Det overrasker mange at det er mulig for en som aldri har hatt en manager rolle å si nei takk til kongens klubb, men den 49 år gamle tidligere angrepsspilleren mener det er på tide å ta neste skritt.

Duncan Ferguson sa NEI til en rolle i Real Madrid da han ønsker å være Everton manger, en stilling det slettes ikke er sikkert han får. – Siden desember 2019 har han vært assisterende manager.

Carlo Ancelotti tilbød skotten plass på staben sin da han kom tilbake til de spanske gigantene. – Men Big Dunc, mener han er klart til å ta skrittet opp og bli manager og håper eier Farhad Moshiri er enig. – Hvis det skjer har Duncan Ferguson allerede avklart med sin gamle lagkamerat Lee Carsley han blir nr.2 noe som også er overraskende Carsley er sjef for Englands U21 lag.

Duncan Ferguson er svært populær fra tiden som spiller og har også høstet annerkjennelse for hans jobb som Acelottis assistent. – Skotten tok ansvar for klubben i desember 2019 etter oppsigelsen av Marco Silva og tjente fem poeng på sine tre Premier League kamper før Ancelotti ankoms.

Everton har snakket med tidligere Wolves-sjef Nuno Espirito Santo om deres ledige stilling i flere dager, men de har ennå ikke forpliktet seg. – Den tidligere Wolves-sjefen er fortsatt bookmakers favoritt til å ta over på Goodison Park, med Eddie Howe, David Moyes og Rafa Benitez også med i løpet. – Overraskende melder flere medier at Steven Gerrard er en aktuell kandidat også.

Les: 710 grunner Steven Gerrard ikke overtar Everton

Carlo Ancelotti forlot Everton overraskende og vender tilbake til Real Madrid seks etter at han først ble sparket, i en klubb der han vant Champions League, Copa del Rey og Club World Cup.

Ancelotti twitret: «Jeg vil takke Everton, spillerne mine og supporterne for at de ga meg muligheten til å administrere denne fantastiske og historiske klubben.

Jeg bestemte meg for å dra, siden jeg har en ny utfordring med et lag som alltid var i mitt hjerte, Real Madrid.

«Jeg tar med meg alle de fantastiske øyeblikkene vi har opplevd sammen og ønsker klubben og fansen lykke til.»