Bilde: Viasat: To gode venner: Neymar og Kylian Mbappe

I følge CIES Football Observatory er Marcus Rashford den spilleren i verden med den høyeste overgangsverdien akkurat nå, som tidligere var Kylian Mbappé.

Basert på en rekke faktorer som alder, sportslig nivå og kontraktlengde, beregner CIES den øyeblikkelige overgangsverdien til alle spillernes spillere.

Les: Dejan Kulusevski med bønn til Zlatan: «Kom tilbake!»

Det viser at Manchester United-profilen Marcus Rasford er helt i toppen med en umiddelbar overgangsverdi på 165,6 millioner euro. – Litt over 1,7 milliarder kroner.

På andreplass kommer Erling Braut Haaland med 152 millioner euro. Den 22 år gamle Trent Alexander-Arnold fullfører pallen. Liverpools back er den dyreste forsvarsspilleren foran Bayern München Alphonso Davies (€ 139 millioner) og Manchester Citys Rúben Dias (€ 127 millioner). De høyeste estimerte verdiene for midtbanespillere og keepere ble registrert for Bruno Fernandes (€ 151 millioner) og Ederson Moraes (€ 80 millioner).

Les: Kan cashe inn stort på Philip Zinckernagel

Kylian Mbappé ligger på femteplass.

Mbappé har tidligere toppet listen, men franskmannen har bare 18 måneder igjen av kontrakten i PSG, noe som betyr at overgangsverdien hans har falt i følge algoritmene fra CIES.

Verdensstjernene Lionel Messi og Cristiano Ronaldo er rangert som henholdsvis nummer 97 og 131. Messis overgangsverdi er satt til 54 millioner euro, mens Ronaldo er på 47 millioner euro.