Zlatan Ibrahimovic og Dejan Kulusevski

Ved inngangsdøren til et svensk kjøpesenter henger et skilt som forklarer det er forbudt å spille ball inne «forutan Zlatan». Det er fem år siden tidenes største svenske fotballstjerne Zlatan Ibrahimovic tok avskjed med landslaget, med klar beskjed om aldri mer.

Det et behov i det svenske folket at 39 åringen kommer tilbake, interessen for landslaget, sjansen til å vinne kamper og gleden i laget er på nedadgående. På AC Milan fortsetter Zlatan å være Zlatan, det virker ikke som om naturlovene gjelder for han og nå kjemper han om Serie A tittelen.

Les: Sky Sports: Harry Winks trengs som redningsmann

«Det ville være fantastisk»

Etter EM i 2016 bestemte Ibrahimovic seg for å avslutte sin landslagskarriere. Han stoppet på 62 mål på 116 kamper, men spekulasjoner om et comeback har virvlet regelmessig.

Juventus-stjernen Dejan Kulusevski sparket debatten til live igjen ved sterkt å appellere til sitt idol om å ombestemme seg og komme tilbake til landslaget til tross for at det trolig er sin egen plass Zlatan kommer til å okkupere.

Den 20 år gamle svensken er ikke hvem som helst. Kometen med makedonske røtter har startet karrieren på en lignende måte som Ibrahimovic gjorde.

Tidlig avgang til utlandet, rask inngang på landslaget og et markert gjennombrudd på rekordtid i Serie A.

Les på F7: Fantastisk! Spissen Kazuyoshi Miura klar for sesong 36!

Nå spiller de begge for toppklubber i Italia og har samtidig et godt forhold utenfor banen.

  • «Vi skriver til hverandre. Zlatan er et idol for meg. Det er sannsynligvis ingen i hele verden som gjør det han gjør. Når han snakker godt om meg, får det meg til å jobbe enda hardere, da jeg blir så stolt» sier Kurlusevski til Aftonbladet.
  • «Jeg håper virkelig at han kommer tilbake på landslaget og spiller EM. Det ville være bra for meg personlig og for Sverige. Kom tilbake, Ibra»

Dermed blir ballen igjen spilt tilbake til AC Milan toppscorer, hvis fremtredende start på sesongen med klubben tydelig har dokumentert at alder ikke er til hinder for et comeback i blått og gult.

Men Zlatan må ha tillit til prosjektet, akkurat som den nåværende svenske landstreneren, Janne Andersson, må være involvert i ideen.

Den siste delen er umiddelbart en større utfordring enn den første, ettersom sjefen og Zlatan ofte er i tottene på hverandre i media.