Gull på andre forsøk. (foto: inter, twitter)

De største klubben har kommet seg helskinnet gjennom fotballhistoriens tøffeste år (etter andre verdenskrig). Men når vi tippet over i 2021 flyter info om det virkelige skadeomfanget opp til overflaten.

Chelsea brukte koronasommeren til å svi av mer enn to milliarder kroner, i kontrast til Barcelona, som måtte igangsette en ekstrem redningsaksjon med sviende kostnadsreduksjoner. Hos Inter Milan ble det full stans av lønnsutbetalinger, samtidig som klubben klarte å opprettholde det sportslige nivået og befinner seg nå bare tre poeng bak byrivalen på Serie A-tabellen.

Les: Georginio Wijnaldum er ferdig med å snakke

Ifølge den italienske avisen La Repubblica var det duket for krisemøte på fredag. Spillerne mangler fortsatt lønn for juli, august, november og desember, og Conte og direktør Beppe Marotta måtte ut og garantere at penger er underveis – i februar.

Ifølge den italienske avisen sitter også Real Madrid og venter på de første 10 millioner euroene fra Inter for Achraf Hakimi-overgangen.

Nå er det ikke sånn at Inter-spillerne lider noen nød med fire måneder uten lønn, men vi kan forestille oss at som klubben, er spillernes nivå på faste kostnader lagt i forhold til de forventede inntektene. Da svir det uansett.

Vi føler med Inter og spillerne, men etter å kikke rundt på situasjonen i verden er vi ikke i nærheten av å syntes synd på dem.

Les: Håpet om Paul Pogba på billigsalg svinner