Sorterer før sesongstart. (foto: tottenham, twitter)

Det er aldri noe mellomting med José Mourinho: Enten er han høyt opp og får gjøre som han vil, eller så er alt feil og portugiseren befinner seg noen svinger unna oppsigelse. Hos Tottenham er vi på god vei inn i det andre ytterpunktet.

Marginene er så ekstremt små i sesongens Premier League, at Tottenhams unødvendige poengdeling med bunnlaget Newcastle kan bety at billetten til spill i Europa glipper.

Les: Benitez er ferdig med å sulle rundt

Med syv poeng opp til Leicester på 3. plass, ser det ut som Mourinho og gjengen må kjempe om 4. (og 5.) plass. Når West Ham, Chelsea, Liverpool og Everton er i posisjon til å kjempe om det samme, sier det mye om Mourinhos utfordring de gjenværende rundene.

På tirsdag hevdet Daily Telegraph at en av de etablerte Spurs-stjernene hadde gått til Daniel Levy for å legge frem en klage på Mourinhos dårlige behandling av spillerne. Nå er ikke akkurat Mourinho kjent for gode people skills når han møter motgang, men ender sesongen med at Tottenham ekskluderes fra spill i Europa, spørs det om styreleder Levy kan forsvare å forsvare Mourinho før neste sesong.

Les: LG stanser produksjonen av smarttelefoner

Men som en av verdens best betalte managere med en lønnspakke på rundt 15 millioner pund i året, er terskelen for å gi Mourinho sparken høy. Med to år igjen av kontrakten, snakkes det i engelsk media om en utgift på rundt 400 millioner kroner for å kutte båndene til manageren.

Dette høres ikke ut som et scenario Tottenham kan bære i disse virustider, men ifølge Daily Mail skal det være en en rimeligere vei ut av arbeidsforholdet. Den engelske avisen hevder det er en klausul som blir aktiv hvis Tottenham ikke kvalifiserer seg til spill i Eupopa. Da reduseres kravet til Mourinho betraktelig hvis han skal sparkes.

Vinner Tottenham den engelske ligacupfinalen mot City og karrer seg over streken for spill i Europa, glemmes det meste av gnisninger som har oppstått gjennom sesongen. Så enkelt og vanskelig er det i toppfotballen.

Les: Neville: Jesse Lingard har en rolle hos United, men må akseptere realitetene