Gull på andre forsøk. (foto: inter, twitter)

Christian Eriksen kommer til å minnes 2020 med gru. Utilpass og uønsket i Tottenham, hastig overgang til Inter Milan – mot managerens vilje, rett inn i virus nr. 19-stormen og opptrening til sesongen i garasjen i Milano. Og dette var starten.

Dansken har vært på banen i 21 Serie A-kamper, men når du har bakgrunn som en av assistkongene i verdens tøffeste liga, blir 1 scoring og 2 assists i italiensk liga mildt sagt skuffende.

Les: Son Heung-min kan se frem til en hyggelig lønnsøkning

Noe Antonio Conte kan skrive under på. Ifølge den italienske overgangsjournalisten Fabrizio Romano, fikk Tottenham tilbud om å leie Eriksen, noen dager før overgangsvinduet lukket i oktober. Eriksen ble, og fortsatte med stemplet for-stor-utgiftspost-i-forhold -til-spilletid.

Den italienske journalisten hevder Tottenham nå har fått summet seg litt og vurderer sterkt å hente dansken i vinter. Ifølge Sky Sport Italia skal Inter være åpen for både utleie og permanent avtale.

Høres ut som en done deal.

Spørsmålet er om Eriksen egentlig har en plass i Mourinhos Tottenham. Flere spillere av Pochettinos gjeng er der selvfølgelig fortsatt, men fra 8 scoringer og 12 assists på 35 Premier League kamper i 2018/19-sesongen, til 2 scoringer og 2 assist på 1091 Premier League-minutter i 19/20-sesongen, forteller historien om en spiller som ikke har vært på topp på lang tid.

Les: Mirror: Liverpool i samtaler med Van Dijk-erstatter