Mester Zizou.

Mens vi venter på Zidane. Den franske Champions League-mester har tatt seg en lengre ferie etter den andre exiten fra San Bernbeau i 2021, denne gangen uten CL-trofé. Grunnen til at de største klubbene går og venter på Zidane, er at det kan få store konsekvenser for deres klubb. Når «Zizou» bestemmer seg, så får han gjerne det han peker på, noe som betyr at en manager må vike plass, som igjen betyr at denne manageren blir tilgjengelig på markedet, som igjen betyr.., osv.

Lang innledning, men i tilfellet Zidane «The Great» kan det ikke gjøres kortere. For når denne mannen tar en avgjørelse, får det ringvirkninger. Så hva venter av utfordringer for Zidane?

Les: Tanken er at Pogba skal legge opp og Haaland skal score

Agenten hans har ikke lagt skjul på at det er to jobber som klienten ønsker seg: for Les Bleus og PSG. Zidane var linket til Manchester United en periode, men dette var uinteressant for franskmannen med aversjon mot å snakke engelsk. Han hadde inget hastverk.

Didier Deschamps har sagt han kommer til å kjempe om å forlenge kontrakt med det franske landslaget, mens Maurico Pochettino er halvveis skubbet ut av PSG. Så hva skjer med Zidane?, spør mange.

Intervjuet med presidenten for det franske fotballforbundet kan gi oss et pekepinn. På spørsmål om Zidane blir erstatteren til Deschamps, kom svaret:

-Man skal være forsiktig med hva man sier. Zidane har vist i Madrid at han har kvaliteter som man nesten ikke kan forestille seg. I franskmennenes øyne kan han være en erstatter. Men det er ikke målet mitt. Hvis Didier (Deschamps) og jeg går hver vår vei, vil han (Zidane) sikkert være en av mulighetene, sier president Noel Le Graet ifølge Goal.

Så kommer vi til kjernen.

-Er det Zidane som vil erstatte Deschamps? Vi får se. Zidane vil nok ta PSG…, sier Le Graet.

Vi tipper presidenten for det franske fotballforbundet har rimelig god oversikt over hva som skjer bak kulissene hos PSG. Dette skjer. Da er det ikke noe å lure på lenger – Zidane er tilbake til sommeren.

Og vipps, så er Mauricio Pochttino tilgjengelig på markedet.

Les: Watford skal overtale John Eustace til å bli Kings nye manager