De som tror Norge får det noe lettere i møtet med Tyrkia i VM kvalifiseringen fordi de har ny landslagssjef gleder seg alt for tidlig. Tyrkias fotballforbund ga Senol Günes sparken i forrige uke etter at laget forrige uke tapte 1-6 for Nederland i Norges VM-kvalifiseringsgruppe.

Da 58 år gamle Stefan Kuntz ble observert på Istanbul flyplass etter å ha vært i møte med tyrkiske fotballedere startet ryktene for alvor og nå er samtlige tyrkiske medier enige om at den tyske U21 landslagstreneren helt sikkert er den neste som skal lede Tyrkias landslag.

Les: Jack Wilshere takker ja til tilbudet fra Arsenal

Det er slettes ingen lettvekter som med all sannsynlighet tar imot Norge i VM-Kvalifiseringskampen 8.oktober.

«Ja, det er interesse og kontakt», sa Kuntz til den tyske avisen Bild, men ifølge avisen er det ikke oppnådd enighet ennå.

Tyrkia startet VM-kvalifiseringen glimrende i mars med 4-2 mot Nederland og 3-0 over Norge, men har siden avgitt poeng både mot Latvia og Montenegro. Laget ledet fortsatt gruppa inntil det ydmykende tapet for Nederland.

Kuntz var tidligere blitt nevnt som etterfølgeren til Joachim Löw som tysk landslagssjef, men den jobben gikk til Hans Flick. Löw har rost Kuntz for hans glimrende jobb med det tyske U21-landslaget.

Som trener ledet han Tyskland til topps U21-EM i 2017 og igjen i sommer. Laget var tapende finalist i 2019.

Han scoret ni mål under sin tid i Istanbul-laget Besiktas i sesongen 1995-96.

Den fotballgale nasjonen håpet at 69 år gamle Günes, som ledet Tyrkia til VM-bronse i 2002, skulle ta laget til nye høyder etter at han ble landslagssjef igjen i 2019. Med en miks av veteraner og lovende spillere tok Tyrkia seg til EM-sluttspillet, men tapte alle gruppekampene og scoret bare ett mål.

Kuntz var med å vinne EM for Tyskland i 1996, da han scoret mot England i semifinalen på Wembley både i 1-1-kampen og i straffesparkkonkurransen. Den gang spilte han for den tyrkiske klubben Besiktas.

Les: Demba Ba fant ut han var for gammel