Henter lynrask og driblesterk ving

(c) Bilde: Strømmen IF: Willian Pozo
Top Article ad

Willian Pozo-Venta har funnet seg til rette på Strømmen, etter at han spilte for polske OKS Stomil Olsztyn, i 2019. Pozo er Ving, har stor fart – og elsker å drible.

Willian er, som «flickan i Havanna», født i den cubanske hovedstaden. Det var derimot under oppveksten i Oslo at fotballgenene kom til syne. Det var Follo som var ungdomsklubben, men bare 15 år gammel ble han hentet til den franske toppklubben Metz, og deres akademi.

Les: Ian Burchnall kan være på vei tilbake til Norge

Cupfinale i Moldova
Før debuten på Follo sitt A-lag i 2016 var han som junior en tur innom Tromsø. Den unge vingen var god for Follo i PostNord-ligaen og etter sesongen 2017 bar det på nytt til utlandet. Først et år i toppdivisjonen i Moldova, der driblefanten var med på å spille laget til cupfinale. Deretter gikk turen til Polen og 1-Liga.


Hovedtrener Ole Martin Nesselquist husker godt den teknisk briljante spilleren fra tiden i Follo. «Med Pozo får vi garantert god fotballunderholdning, men vi må også få tellende resultater», sier Nesselquist til Strømmen sine sider. Hovedtreneren har klokkertro på at Strømmen får mye igjen for denne signeringen.

Willian er glad for å være tilbake i Norge, og nyter det å få tilbakemeldinger, som ikke må oversettes. Etter to gode treningsuker på prøve, er han nå klar for å fokusere på OBOS-ligaen 2020. Første sjanse for å se Pozo er på førstkommende fredag. Da tar vi i mot Elverum til årets første treningskamp. Vi sender med dette ut svimmelvarsel til høyrebacker i 2020.

Les: Frustrert Bruno Fernandes takker ikke fansen