Har solgt sin viktigste angrepsspiller

(c) Bilde: Stabæk: Franck Boli

Det kan umulig være gode nyheter for Stabæk sin hovedtrener Jan Jönsson at klubben midt i en snuoperasjon selger sitt viktigste angrepskort Franck Boli. – Det er forsåvidt naturlig, en spiller med Boli sine kvaliteter trenger en klubb som vil og kan spille i Europa, slik ungarske  Ferencváros vil. 

Nå blir han lagkamerat med tidligere Strømsgodset spiller Tokmac Nguen.

Les: Gjett hvor mange bud det har kommet inn på Coutinho

 

Nå skal Boli sammen med den tidligere Strømsgodset-spilleren Tokmac Nguen hjelpe den ungarske storklubben til å kvalifisere seg til mesterligaen. Nguen scoret det avgjørende målet i kvalifiseringskampen mot Valletta tirsdag og sendte klubben videre til den nest siste runde.

Der venter kroatiske Dinamo Zagreb.

Boli har på to perioder Stabæk scoret 61 mål på 157 kamper. Det har gjort ham til en av klubbens viktigste spillere på 2000-tallet. I 2018 ble han toppscorer i eliteserien med sine 17 ligamål.

Etter noen gode år i Stabæk ble Boli solgt til kinesiske Liaoning F.C. for omlag sju millioner kroner i 2015. Etter ett år i Kina var han tilbake i norsk fotball og Aalesund på en ettårskontrakt.

Stabæk hentet ham så tilbake til Nadderud i 2017. På høsten året etter forlenget han kontrakten med klubben frem til sommeren 2021.

Les: Ja Manchester United er fortsatt mest populær

Sportslig leder Inge André Olsen er veldig glad Boli skrev under en langsiktig kontrakt i vinter, hvis ikke hadde det dreid seg om småpenger nå.

Vi er veldig takknemlig for at Franck signerte ny kontrakt i vinter. Uten den kontrakten hadde vi nå snakket om vekslepenger, sier Olsen, og fortsetter:

«Det var en vanskelig beslutning, helt klart. Vi skulle gjerne hatt Franck her lenger. Men det var forskjellige hensyn vi måtte ta. Det var en betydelig sum penger som kom på bordet. I tillegg så har Franck levert og vært lojal mot klubben. Til slutt landet vi på at dette er en god løsning for begge parter».

Franck Boli er glad for å gi noe tilbake til klubben i form av penger, hvor mye er forøvrig ikke offentlig enda.