Lagkamerater

Det begynner å bli lenge siden Manchester United kunne løfte Premier League trofeet over hodet (2012-2013) og enda lenger siden Champions League (2007-2008) likevel er det ingen klubber som det er mer populært å sette penger på, og etter Ole Gunnar Solskjær ble manager har interessen eksplodert her hjemme. 

I Norge er vi opptatt av Engelske lag og dermed skal man ganske langt ned på lista før storlag som Barcelona og Real Madrid i La Liga blander seg inn. – Vi better på det vi er opptatt av, og det gjelder alle land. Hvis en dansk spiller, som f.eks Christian Eriksen bytter klubb, vil bettingen i Danmark øke i den klubben, mens det har lite å si for alle andre land.

Les: Vender blikket mot Wilfred Zaha etter Arsenal kapret Nicolas Pepe

Dette er topp 10 listen for klubber som Nordmenn better på:

  • Manchester United
  • Liverpool
  • Arsenal
  • Chelsea
  • Barcelona
  • Leeds
  • Tottenham
  • Brann
  • Manchester City
  • Real Madrid

Rosenborg er ikke lenger topp 10 etter at de sist sesong var inne som eneste norske på en 10.plass. Klubber som har fått økt interesse det siste året, men er utenfor er Paris Saint-Germain, FC København, LA Galaxy og Aston Villa.

Sportsbetting er en enorm industri med over en trillion dollar i omsetning i året, det er klart at med så mye penger i omløp er konkurransen knallhard, konseptene forskjellige og det samme er tilbud, odds, bonusser og brukeropplevelsen, du finner oversikten over norske casinoer slik at du best kan velge hva som passer deg.

Her er de mest populære arrangementene å bette på (hele verden)

Fotball er verdens mest populære idrett, og det er naturlig at det trekker inn mest penger. Hvert år anslås det at fotball utgjør 70% av totalen på 1 trillion dollar!

Les på Popidol: Quentin Tarantino hinter om Kill Bill 3

Fotball VM

VM er den ultimate turneringen i fotballkalenderen, som skjer hvert fjerde år. Til tross for en løpetid på bare en måned, gir verdensmesterskapet en enorm mengde spillmuligheter.

Konkurransen starter med 210 land som deltar i kvalifiseringsrundene, og kjemper deretter ut gjennom forskjellige stadier for å komme til finalen som har 32 (blir flere etterhvert). Spillere fra hele verden er i stand til å plassere innsatser hvert steg på veien. Selv om det ikke er noen offisielle tall for hvor mye som satses over hele verden under hele turneringen, anslås det å være mer enn 260 millioner dollar.

Det er FIFA som arrangerer VM, mens UEFA har ansvaret for EM som genererer omtrent halvparten i omsetning. – I fotballverden er Europa det helt klart mektigste kontinentet, men vi ser, med økende popularitet i USA at de nærmer seg, men det er fortsatt langt igjen.

Super Bowl
Hvis vi fokuserer på den amerikanske scenen, er National Football League konge. Spill på NFL utgjør nesten halvparten av alle sportsspill som er plassert i USA, og Super Bowl er den mest populære spillbegivenheten i løpet av det sportslige året.

Super Bowl LII i 2018, som så Eagles vinne over Patriots, brakte inn rekordstore innsatser på 158,6 millioner dollar på sportsbøker i Nevada. Dette svimlende tallet slo rekorden på $ 138,5 millioner som ble satset under Super Bowl LI året før.

Dette er selvfølgelig bare de offisielle (juridiske) tallene. I følge anslag gjort av American Gaming Association var den virkelige totale innsatsen sannsynligvis i området 4,76 milliarder dollar.

Mars Madness
NCAA-turneringen er et av høydepunktene for både sports fans og spillere. 68 lag kjemper ut gjennom syv enkelt utslagrunder i løpet av en måned med håp om å bli kåret til nasjonale mester.

Tall fra American Gaming Association (AGA) spådde at mer enn 10 milliarder dollar vil bli satset på NCAAs menns basketballturnering i 2018. Bare en brøkdel av dette beløpet (3%) ble sannsynligvis vedtatt lovlig.

Men med tanke på at spill er lovlig i bare en stat, er $ 300 millioner totale spill på en sportsbegivenhet galskap!

Kentucky Derby
Kentucky Derby er en av de viktigste hesteveddeløpshendelsene i USA, og er faktisk en av de lengste sportsbegivenhetene i landet. Arrangementet finner sted den første lørdagen i mai på Churchill Downs racerbane i Louisville, Kentucky.

‘Run for the Roses’ (også kjent som ‘de raskeste to minuttene i idretten’) trekker et publikum på mer enn 150 000 tilskuere til racerbanen. Dette teller ikke engang det enorme antallet som ser hjemme. Det 144. Kentucky Derby trakk inn 16,2 millioner seere på NBC.

Churchill Downs rapporterte rekordstore omsetning med 209,2 millioner dollar i spill over 14-løpskortet. Hovedløpet trakk alene over 139,2 millioner dollar i innsatser, og brøt den forrige rekorden på $ 137,9 millioner satt i 2015.