Har mye ungt talent, trenger også rutine fra øverste nivå. (foto: arsenal, twitter)

At en spiller holder høyt nivå betyr ikke at han får ut potensialet i en klubb. For den tidligere RB Leipzig-kapteinen er dette tilfellet.

Siden 2014 spilte Marcel Sabitzer seg opp til å ta en nøkkelrolle i RB Leipzigs vei mot topp tre av Bundesliga. Den første sesongen tilbrakte den sentrale midtbanespilleren på utleie til lillebroren i Salzburg, men viste etter én sesong at han var som skapt for nivået i Bundesliga.

Les: Leeds var på nippet til å hente inn Real Madrid-legende

229 kamper i RB Leipzig-drakta, med 52 scoringer og 42 assists. De to siste sesongen med Julian Nagelsmann som leder. Da Nagelsmann ble kalt inn til jobben hos Bayern München, var Sabitzer en av spillerne treneren sørget for å få med seg.

Men der østerrikeren var en nøkkelspiller i Leipzig som kaptein, har overgangen til Bayern vært tøff. Tusen minutter fordelt på 29 kamper med 1 fattig scoring. Ifølge Bild er det nå et gjensidig ønske om å avslutte arbeidsforholdet. Sabitzer er skuffet over spilletiden Nagelsmann tilbyr etter å ha overtalt ham til å forlate Leipzig, ifølge Bild er Bayern åpne for la østerrikeren med kontrakt til 2025 gå i sommer.

Var helt rå i Leipzig-drakt. (foto: rb leipzig, twitter)

Den tyske avisen hevder Arsenal og Atletico Madrid har meldt sin interesse for 28-åringen som regnes som en av de beste sentrale midtbanespillerne på markedet. For Arteta er Sabitzer spilleren med erfaring fra de tette kampene på toppen av Bundesliga og Champions League, samt en spiller med solide 60 landskamper og 11 scoringer.

Sabitzer i Bayern-drakt. (foto: bayern, twitter.

Med fingrene på den siste Champions League-billetten som deles ut i Premier League, kan Marcel Sabitzer være en spiller som kan gjøre god nytte for seg på Emirates neste sesong. Bayern München betalte rundt 160 millioner kroner for overgangen fra RB Salzburg, dette betyr i tillegg at Bundesliga-klubben går inn i forhandlinger der summen kan ende på et «normalt nivå» uten å tape på investeringen de gjorde i 2021.

Les: Har satt Alexander Sørloth øverst på ønskelista