Alexander Sørloth

Det kan godt tenkes det blir en retur for Alexander Sørloth til Tyrkia, men ikke til Trabzonspor hvor han ble toppscorer i Süper Lig. Storklubben Besiktas har plassert Alexander Sørloth høyt på sin ønskeliste foran sommerens overgangsvindu, såpass ivrige har de vært at de har arrangert samtaler de siste fem måneder.

Besiktas sportsdirektør Ceyhun Kazan har bekreftet interessen for Sørloth i flere intervjuer den siste tiden. «Hvem ønsker seg ikke Sørloth? Sørloth har prøvd seg i flere ligaer. Han er 27 år. Han hadde suksess her. Han har absolutt et ønske om å komme til Tyrkia» sa han til Ajansspor.

Les: Nå er det klart: Manchester Uniteds største tabbe var å sparke Solskjær

Til sportsavisen Fanatik gikk Besiktas-toppen enda lenger. «Leipzig har offisielt informert oss om at de kun er interessert i å selge spilleren. Dersom de ville låne han ut, hadde vi vært i mål med overgangen nå»

Sørloth er i øyeblikket utlånt fra Leipzig til Real Sociedad. Den spanske klubben har en opsjon på å signere nordmannen på en permanent kontrakt etter sesongslutt.

– Jeg har snakket med ham i fem eller seks måneder. Han har veldig lyst til å komme tilbake til Tyrkia og spille i Istanbul, siteres Kazan på.

Han understreker videre at Sørloth er en spiller klubben vil være tett på fram mot overgangsvinduet, og at det er prioritert å se på muligheten for å hente nordmannen til klubben.

Det er ikke kjent om Real Sociedad vil benytte seg av kjøpsopsjonen på Sørloth. Ifølge Kazan lyder den på 18 millioner euro. Besiktas-toppen hevder også at opsjonen må utløses innen utgangen av april.

Les: – Haaland vil bli en større flopp enn Grealish i City

I påsken ble trønderen konfrontert med Besiktas-interessen i et intervju med det spanske mediet Noticias de Gipuzkoa.

– Det har jeg ikke sett. Jeg vil ikke kaste bort tiden min på denne typen nyheter. Jeg insisterer på at vi snakker om dette etter sesongslutt, svarte han.

Sørloth avviser i det samme intervjuet at han vet hva Leipzig har for planer for ham.

– Jeg vet ikke. Jeg vil bare spille fotball. Agenten mitt tar seg av resten, er landslagsstjernen sitert på.

Sist Sørloth spilte i Tyrkia fra bøttet han inn mål for Trabzonspor. Trønderen var utlånt fra Crystal Palace i 2019/20-sesongen og svarte med 24 mål på 34 seriekamper. Det gjorde han til toppscorer i superligaen.

Besiktas-sportsdirektør Kazan hevder i det omtalte Fanatik-intervjuet at han har vært i kontakt med nordmannen om en retur til tyrkisk fotball.

Sørloth har scoret to mål i den spanske toppserien denne sesongen. Den siste tiden har han fått bra med spilletid i Sociedad.