Et viktig valg skal tas etter nyttår. (foto: dortmund, twitter)

Etter at agent Mino Raiola og pappa Alfie tok den famøse (vi fant ikke et mer dekkende ord) signeringstour´en rundt til de største klubbene i Europa, var reaksjonene fra spesielt Real Madrid og City sterke på kravene som ble lagt frem. Raiola fulgte kjekt opp med å si at disse klubbene ikke har råd til å takke nei til Golden Boy Haaland i troppen.

Det gikk rykter om at Haaland skulle ha opp mot vanvittige 400 millioner kroner i årslønn for å ta frem signeringspennen når tiden kommer.

Les: Victor Nilsson Lindelöf jaktes av skamslått Serie A-gigant

Ifølge ESPNs kilde er ikke dette bare tomme rykter. ESPN has been told av personer i ledende stillinger i klubber som er interessert i signaturen til Haaland, at de har fått beskjed om at 21-åringen forventer en ukelønn på minst 500 000 pund, sånn rundt regnet 6 millioner kroner.

Da blir det fort opp mot 400 millioner kroner som skal oppgis på selvangivelsen til Haaland. Utkjøpsklausulen på 75 millioner euro aktiveres i sommer, men selv om Dortmund jekker opp lønna til 21-åringen, har de ikke nubbesjanse til å konkurrere med lønnstilbud på opp mot en halv milliard.

Ifølge ESPNs kilder ligger det et spesielt incentiv for Raiola å presse gjennom en exit fra Dortmund. Haalands representanter skal ha et betydelig honorar (med trykk på betydelig) for å forhandle frem en overgang.

4-0 tapet mot Ajax var tungt å svelge.

Les på Engelske klubber: Spisskrise hos Chelsea

United, City, Chelsea og Real Madrid har alle vært sterkt linket til Haaland. Ifølge ESPNs kilder ligger PSG og Bayern München også på hjul.

Uansett hvilken klubb Haaland signerer for, forventningene til ungguttens (det er jo det han fortsatt er) leveranser vil være ekstremt høye. Kompisen Jadon Sancho fikk ikke mange ukene i United-drakt uten å levere før murringen startet.

Med dette lønnskravet er fallhøyden for Haaland stoooor.

Les: Victor Nilsson Lindelöf jaktes av skamslått Serie A-gigant