Andreas Schjelderup

Bodø/Glimts nå 17.år gamle vidunderbarn Andreas Schjelderup ville ut i verden og har vært testet mulighetene hos storklubber som Liverpool, Bayern München, Juventus og Tottenham. – Nå er han i den danske Superligaklubben FC Nordsjælland og sparker i gang det som ser ut til å bli en særdeles god karriere.

Goal har laget en stor sak om det de omtaler som den nye norske «Wonderkind», de bemerker det er litt merkelig at en spiller som har mulighet til å velge å vrake lander på en klubb i Danmark, riktig nok en av Danmarks beste, men likevel. – De peker på det faktum at FC Nordsjælland har en av de yngste troppene i Europa og at de har utvikling av talent som sitt særegne salgsargument. Det virker, resultatene er selvforklarende.

Les: Manchester United ønsker å gjøre Pogba til den best betalte spilleren i Premier Leagues historie

Schjelderup hadde et valg sommeren 2020 – å bli med i et av Europas eliteakademier, eller signere for et lag der han, til tross for at han bare akkurat hadde fylt 16 år, potensielt kunne være på førstelaget før han visste ordet av det.

I et intervju med danske TV» hadde Andreas Schjelderup følgende å si om valget: «Jeg besøkte Ajax fire ganger, PSV fire ganger, Tottenham, Liverpool, Juventus, Fulham, Atalanta og Bayern München»

«De er en klubb som har vist at de gir unge spillere en sjanse, og at de bruker enorme ressurser på spillerutvikling».

«Det var veldig fristende med klubber fra Italia, England og Spania. Jeg er selv Liverpool-fan, men jeg ville liksom ikke være en i mengden. Det er en lengre vei å gå for å komme inn på førstelaget i disse klubbene.»

18 måneder senere, og Schjelderups beslutning om å slutte seg til Andreas Schjelderup har vist seg å være den riktige.

Dansk presse er overbevist om at det norske Bodø/Glimt talentet kommer til å slå Sulemanas rekord som det dyreste salget i dansk historie.

Les: The Athletic: Tottenham gir seg ikke, har en plan om å omskolere Adama Traoré

«Han er en veldig spesiell spiller,» sa FC Nordsjælland manager Flemming Pedersen om playmakeren i Schjelderups første sesong med klubben.

«Toppnivået hans kan bli vilt. Han vil bli en toppspiller i en av de fem store europeiske ligaene.»

Etter å ha scoret åtte mål på 11 kamper for FC Nordsjællands U19 i løpet av de første seks månedene i klubben, fikk Schjelderup sin førstelagsdebut i februar 2021, før han skapte overskrifter rundt en måned senere da han skjøt et frispark fra 20 meter mot Lyngby. – Andreas Schjelderup ble Nordsjællands yngste målscorer i ligaen noensinne, og – på det tidspunktet – den fjerde yngste i Superligahistorien 16 år og 271 dager gammel.

Uken etter fortsatte han og scoret begge målene i en 2-1-seier over SonderjyskE som sikret Nordsjællands plass i sluttspillet for sesongen. Den kampen tok Schjelderup nok en rekord han ble den yngste spilleren til å score mer enn én gang i en Superliga-kamp. .

Han ga tre målgivende pasninger på ni sluttspillkamper for å runde av sesongen, mens måltallet hans på bare tre mål så langt i sesongen 2021-22 gjenspeiler et lag fra Nordsjælland som sliter nær bunnen av tabellen. snarere enn et stort fall i hans eget prestasjonsnivå.

«Andreas har vært en fantastisk spiller og fantastisk person siden han kom hit til Nordsjællands, sier sportsdirektør Mikel Hemmersam til Nettavisen.

«Han er en spiller vi må holde litt tilbake, for han vil hele tiden trene mer og gjøre alt han kan for å bli bedre.

«I løpet av det første året her la han sikkert på seg seks til åtte kilo muskler, noe mange har lagt merke til. Det er fenomenalt.

«Vi visste at han var en god spiller, men det overrasker deg at en spiller kommer som 16-åring og har så stor innflytelse på kampene han spiller.

«Det er ikke normalt å se det i Superligaen, men han har vært utrolig flink til å tilpasse seg nivået.»

Selv om han har blitt spilt i en rekke angrepsposisjoner, foretrekker Schjelderup å spille på venstresiden, noe som lar ham kutte på sin sterkere høyre fot.

Når det er sagt, er han er påfallende tofot, noe som gjør den nå 17-åringen til et mareritt for forsvarere å håndtere, spesielt gitt hans sterke driblingsevne, som av noen har blitt sammenlignet med Eden Hazard, men i virkeligheten er uten tvil mer lik spillestilen til Jack Grealish.

Når det kommer til påvirkninger, har Schjelderup imidlertid innrømmet: «Andres Iniesta er spilleren jeg alltid så opp til. Hans fantastiske nærteknikk gjorde ham til en favoritt.

Som -Nordsjællands kaptein Kian Hansen sa det til Bold.dk: «Andreas er en ny utgave av Mikkel Damsgaard, selv om han bare er en tenåring. Jeg tror det sier alt.»