Spillerne slipper å lure på hva manageren tenker. (foto: tottenham, twitter)

Aston Villa hentet den spanske vingen fra Barcelona til balløya i 2015. Året etter byttet Traoré til Middlesbrough-drakt, før han endelig fant klubben for gjennombruddet. Under Nuno Santo spilte den ekstremt eksplosive spilleren seg inn på Premier League-kartet og fikk Barcelona-ledelsen til å riste på hodet av at de hadde latt denne spilleren slippe ut av klubben. Nå jobbes det hos Tottenham for å skrive et nytt kapittel for 25-åringen.

Wolverhampton og Traoré har i løpet av de siste to sesongene hatt et komplisert forhold. Det har verken blitt signatur på forlengelseskontrakt eller en exit fra Molineux Stadium. Ifølge The Athletic jobbet Tottenham hardt forrige sommer for å hente muskelbunten til manager Nuno Santo. Det lyktes ikke å overtale Wolverhamton, og noen måneder senere var Santo historie hos Spurs.

Nå hevder The Athletic at Antonio Conte deler entusiasmen for 25-åringen. Tottenham øyner muligheten til en Traoré-overgang der Matt Doherty sendes til Molineux som del av handelen.

The Atlethic hevder Conte har en snedig plan om å omskolere lynvingen Traoré til wingback. Offensive kvaliteter hos wingbacken er som hos Manchester United en toppprioritet for Tottenham i vinterens overgangsvindu.

Conte skal ikke være skremt bort av at Traoré har produsert puslete 10 scoringer og 18 assists på 151 kamper hos Wolves, Spurs-manageren skal utnytte spanjolens kraft og eksplosivitet på en helt annen måte som wingback.

På onsdag var Conte tilbake på Stamford Bridge, denne gangen som Spurs-manager. Det var duket for første semifinale i ligacupen, en mulighet for Conte til å teste laget sitt mot de regjerende Champions League mesterne. Etter kampen skjønte vi på Conte at det kommer til å bli aktivitet på overgangsmarkedet fremover.

-I første omgang kjempet vi med fra start, men du vet, vi snakker om et av de beste lagene i Europa og verden som forrige sesong vant Champions League. Hvis du sammenligner de to lagene der (Tottenham og Chelsea), så er det ingen sammenligning, sa Conte ifølge Sky Sports etter tirsdagens cupkamp.

Tottenham har med investeringen i den nye stadionen rigget seg for å konkurrere nettopp med Chelsea om titler og premiepenger. Det skal bli ekstremt spennende å følge Tottenham på overgangsvinduet denne måneden. Ifølge The Athletic er Adama Traoré som omskolert wingback høyt oppe på Contes must have-liste.

Vi gleder oss selvfølgelig til at Tottenham skal opp mot byrival Arsenal og Martin Ødegaard, 16. januar, kl. 17.30.