!0 poeng på 10 kamper frembringer primalskriket. (foto: leeds, twitter)

Mauricio Pochettino ledet Tottenham til nesten-toppen i Premier League og Champions League, prestasjoner som plasserte argentineren i kategorien som en av verdens beste. Noen måneder etter den historiske CL-finalen for Spurs var Pochettino definert som uegnet til å lede prosjektet videre. Skal Leeds resonnere på samme måte som Tottenham-leder Daniel Levy, er det på tide å sparke Marcelo Bielsa.

Før forrige sesong ledet Marcelo Bielsa Leeds tilbake til Premier League. En historisk begivenhet etter å ha ha blitt nektet adgang til festen i øverste divisjon de siste seksten årene. Så dundret Leeds videre på i debutsesongen, og spilte seg til en 9. plass, bare syv poeng unna en Europaligaplass.

Les: Det siste han gjorde var å rykke ned fra Premier League – er nå Newcastles håp

Etter sommeren har alt gått så mye verre. Balanserende på nedrykksstreken med ti poeng på ti kamper. Det som forrige sesong var en av ligaens mest underholdende angrepslag, er nå bare en skygge av seg selv.

De siste ukene kom det noen spredte rykter om at Leeds vurderte å sende Bielsa på porten, men ble effektivt stanset av Leeds-eier Radrizzano etter 1-2 seieren mot Norwich.

-Da jeg valgte Marcelo Bielsa, visst jeg at det kom til å bli utfordringer, men vi støtter ham unconditionally… For ham har dette vært den lengste perioden som manager for en klubb. Dette fordi vi støtter ham betingelsesløst, sier Radrizzani ifølge Teamtalk.

Les på F7: Bakverk til 10 kr ble oppfattet som fartsgrense

Redaktøren i Yorkshire Evening Post setter ord på hvor lite trolig det er at Leeds sparker Bielsa:

-Det eneste som er mer insane enn ideen om å ansette Marcelo Bielsa, vil være ideen om at Leeds sparker Marcelo Bielsa etter en tøff start på sesongen.

Bielsa er fortsatt løsningen for Leeds, nok snakka.

Les: Spansk media: Manchester United har fått servert Eden Hazard