Fikk mye ut av Joshua King og gjengen. (foto: bournemouth)

Newcastle har ikke lenger bare en PR-utfordring etter eierskiftet, det prekære nå for «verdens rikeste klubb» blir å klamre seg fast til plassen i øverste divisjon.

Etter 0-3 tapet mot Chelsea sa trenervikar Graeme Jones at Newcastle «trenger et nytt ansikt» for å redde plassen i Premier League. Denne uken bekreftet den tidligere Arsenal-manageren Unai Emery at Newcastle hadde banket på døra, men ikke kommet med et konkret tilbud. Ifølge Talksport bestemte Villareal-manageren seg etter tirsdagens 2-0 seier mot Young Boys for å kutte det som var av streng til Newcastle.

Les: Måtte lære seg å vaske tøy og sånt før han kunne signere med Manchester City

Ifølge Talksport er Newcastle nå i samtaler med nestemann på kandidatlista: Eddie Howe. 43-åringen har gått uvirksom siden sommeren 2020 da det var slutt i Bournemouth etter åtte sesonger. Da hadde Howe ledet klubben opp til øverste divisjon, holdt den der i fem år, for så å rykke ned 2019/20-sesongen.

Forrige vår skal Howe ha takket nei til tilbudet om å lede Celtic. Nå frister visst prosjekt Newcastle. Ifølge Talksport har Howe lagt frem navnet på assistentene han trenger, og har åpnet opp for at vikar Graeme Jones får bli med videre.

Da får vi se. Neste Newcastle-manager får uansett nok å henge fingrene i fremover.

Les: Arbeidsløs norgesvenn Uwe Rösler fikk en hyggelig telefon fra fotballøya