Fotball er en av de områdene hvor det er størst forskjell mellom hva kvinner og menn tjener. – Det vil ta lang tid og muligens aldri skje på klubbnivå, men på landslagsnivå er det allerede gjort noe og nå gjøres det mer. 

FIFA har nå besluttet å doble pengepremiene i fotball-VM for kvinner. Nå blir summen 30 millioner dollar (cirka 250 millioner norske kroner), det er langt opp til hva mennene får, i forbindelse med Fotball VM i sommer var det 400 millioner dollar (3,3 milliarder kroner) som ble delt ut.

Les: Klarer Rosenborg å riste av seg ydmykelsen før møtet med Brann?

NFF har sammen med de øvrige nordiske forbundene utfordret FIFA på økte mesterskapsoverføringer for kvinnelandslagene, og fotballpresident Terje Svendsen er glad FIFA nå øker utbetalingene.

– Det er gledelig at dette økes og et viktig signal. Samtidig er fortsatt forskjellen for stor og vi må ha fokus på at vi kan øke dette ytterligere. Det er uansett et skritt i riktig retning, sier fotballpresident Terje Svendsen.

Les: Har spilt sin siste kamp i Eliteserien.

Det vil også bli gitt 11,5 millioner dollar (cirka 96 millioner norske kroner) fordelt på de 24 lagene til turneringsforberedelser og 8,5 millioner dollar (cirka 72 millioner norske kroner) fordelt til klubber som slipper spillerne sine til mesterskapet.

Fire nasjoner, deriblant Norge, sendte tidligere i uken et brev til FIFA for å utjevne forskjellen mellom herre- og kvinnefotball.