Fikayo Tomori

AC Milan koser seg på toppen av Serie A hele tre poeng foran Juventus som ikke helt svinger som normalt om dagen. – Selv om det går bra er slitasjen stor for manager Stefano Pioli sine spillere stor, derfor er det flere som er på vei inn portene på San Siro allerede i vinter.

En lagdel som virkelig trengs å fikses i følge alt av italienske fotballeksperter er forsvaret. 23 år gamle Fikayo Tomori har vært i Chelsea siden han var syv år gammel, men nå er tiden på Stamford Bridge snart over. Forsvarsspilleren og manager Frank Lampard har ikke funnet tonen. – Utløsende faktor var da Tomori i sommer på «deadline day» nektet å lånes ut til West Ham, siden da har han ikke fått spille.

Les: Italiensk media: Her er Liverpools neste playmaker

Italian Sky skriver at Tomori mandag morgen setter seg på flyet i retning av Milano for å få igjennom en leieavtale med kjøpsopsjon. Uansett om AC Milan etter en leieavtale skulle gjennomføre et kjøp er Fikayo Tomori helt ferdig med Chelsea, i hver fall så lenge Frank Lampard er manager.

Les: Dele Alli blir gjerne med og samler den «gamle gjengen»

Internt skal Frank Lampard ha mye tøffere enn det han var ovenfor pressen:

«Jeg tror det er argumenter på begge sider. Fikayo er vår kontrakterte spiller. Vi vet at West Ham var interessert i å ta ham på lån sent i vinduet. Fikayo tok beslutningen om ikke å gå, og det er innenfor hans rettigheter.»

«Det hadde ikke noe å si for tankene mine i det hele tatt. For ham er han fortsatt en spiller i utvikling. Når jeg sier å utvikle seg, har han hatt store to år. Han fikk seg i England landslaget, var en av de beste forsvarerne i Championship og deretter spilt 20 pluss kamper for Chelsea».

«Det er normalt for en ung spiller noen ganger, i en gruppe som er så konkurransedyktige som vår, der det er perioder der du kanskje ikke spiller hver uke.» – Vel siden da har det ikke blitt en eneste kamp!

«Det er den moderne yngre spilleren i denne typen tropper, og det er nok en test for deg når det gjelder hvordan du takler deg selv og trener og fortsetter å jobbe og venter på at tiden din skal komme inn igjen.»