Unai Emery

Like het som Haaland skriver VG etter å ha sett dagens kamp på Villa Park. Vi er enige i at Ollie Watkins fortjenes hyllest, han var invorvert i absolutt alt i Aston Villa sin 3 – 0 seier over Newcastle. – Men den store helten blant fansen er Unai Emery som har ledet Aston Villa til fem seiere på rad.

Hvis han ikke blir månedens Premier League manager skjønner jeg absolutt ingenting. – da den spanske manageren i november i fjor overtok etter Steven Gerrard var det et lag helt uten retning. På 20 kamper er «The Villans» totalt reformert og det med de samme resursene som før han overtok.

Les: Football-Insider: Liverpool øyner muligheten til å vinne signeringskamp

Et godt eksempel på en spiller som har blomstrert opp er dagens 2 målscorer Ollie Watkins som kom til klubben fra Brentford sommeren 2020. Med englands langslagssjef Gareth Southgate på tribunen vet vi om en som får en telefon ganske snart.

Aston Villa tok ledelsen etter bare elleve minutter da Ollie Watkins uvørent stupte og headet ballen ned til Jacob Ramsey som dunket i ledelsen bak Nick Pope. – En strålende avslutning

Men det var definitivt ikke Newcastles dag. Aston Villa var i undertall og Ollie Watkins skulle avgjøre kampen da han gjorde 2-0 i andre omgang. Det var Watkins’ tiende mål på de siste tolv kampene. Totalt 14. mål i ligaen.

LES: Perisic har andre planer enn Tottenham

Watkins var ikke fornøyd der, men klarte også å sette inn 3-0 i et mål som var kampens siste. På tribunen var Gareth Southgate som så ut til å glede seg over Watkins prestasjon.

Resultatet gjør at Aston Villa går inn i kampen om de europeiske plassene. For Newcastle var dette et tilbakeslag i jakten på Champions League-spill neste sesong. – «Villa Park synger på topp og med rette. Emery er på «cloud nine»» sier Sky Sports’ Jeremy Langdon fra Villa Park.

Etter kampen jublet midtbanespiller John McGinn om resultatet og innsatsen.

– Det var en fantastisk innsats. Newcastle er et veldig, veldig godt lag og det var først da vi scoret 3-0 at vi kunne nyte og slappe av, sier han til BBC.

Videre mener McGinn at til tross for tapet i dag, vil Newcastle ha en topp 4-plassering å feire når sesongen er over.

– Jeg tror Newcastle kommer til å nå Champions League, fordi de fortjener det. De har gjort St James’ Park til et ekte slott. Det så vi tidligere denne sesongen.

Les på F7: Dame Mary Quant er død 93 år gammel

Start XI:

Aston Villa: Martinez – Young, Konsa, Mings, Moreno – McGinn, Dendoncker, Luiz – Ramsey, Watkins, Buendia.

Newcastle: Pope – Trippier, Schär, Botman, Burn – Guimaraes, Willock, Joelinton – Murphy, Isak, Gordon.