Fans fikk signert løpsmaskinen de krevde

(c) Haugesund FK: Ibrahima Wadji
Top Article ad

Flere Haugesund fans ville trolig valgt rotfylling fremover å la utlånte Ibrahima Wadji dra tilbake til Molde. Folkekravet ble både hørt og forstått i ledelsen i klubben og nå har de benyttet seg av kjøpsretten og signert senegaleseren på en kontrakt på 3 år. 

FK Haugesund benytter seg dermed av kjøpsopsjonen som ble fremforhandlet i forbindelse med utlånet fra Molde FK tidligere i år. Begge lag vet ikke hva slags sanksjoner som måtte komme som følge av regelbrudd ved utlån.

Les: Haugesund og Molde i trøbbel etter ulovlig avtale

Vil score flere FKH-mål
Det var en meget fornøyd 23-åring som signerte papirene på Haugesund Stadion.

«Jeg veldig glad for å kunne signere for FK Haugesund. Her har jeg fått masse tillit og spilletid og det har gått veldig bra for meg mens jeg har vært her. Nå ønsker jeg bare å score mange mål for FK Haugesund fremover», sier spissen som tilbringer juleferien hjemme i Senegal.

Sterk høstsesong
Ibrahima Wadji kom til FK Haugesund på lån fra Eliteserie-kollega Molde FK i sommer og spilte tilsammen 13 kamper for FK Haugesund fordelt på serie og cup. Ved hjelp av hurtighet og råskap foran mål ble han raskt en publikumsfavoritt og tegnet seg totalt for seks seriemål i FKH-drakten denne høsten. Flere av det spektakulære slaget.

For Molde spilte Wadji totalt 16 kamper fordelt på serie, cup og europacup siden ankomsten til Romsdalen i august 2017 før han satte kurs for Haugesund i sommer. Han tegnet seg også for to scoringer i Eliteserien for moldenserne. Senegaleseren fikk også 30 kamper og tegnet seg for to mål for sin tidligere klubb Gazişehir Gaziantep FK i Tyrkia.

Les: Luka Modric og Ada Hegerberg er verdige Ballon d’Or vinnere

U20-landskamper for Senegal
Ibrahima Wadji er født i den senegalesiske byen Bignona og tilbragte ungdomsårene i Mbour Petite-Côte FC like utenfor den senegalesiske hovedstaden Dakar.

For Senegal står Ibrahima Wadji oppført med 11 kamper og fire mål for U20-landslaget.

Fornøyd Horneland
Eirik Horneland har aldri lagt skjul på at han veldig ville gjerne ha Ibrahima Wadji med videre i FKH-drakten og var naturlig nok svært godt fornøyd da alle formaliteter falt på plass.

– Med signeringen av Wadji har vi fått på plass en viktig brikke i puslespillet vårt. Han er en steinhard løpsmaskin med en smittende energi, som passer laget vårt perfekt.