Tobias Svendsen med flagget på brystet

Hvis Doms- og sanksjonsutvalget som har fått saken oversendt nå finner forholdet så alvorlig at det blir poengtrekk kan Molde plutselig bli nødt til å gi bort sølvmedaljen til Brann. -Vi tror ikke det skjer i og med at vi nå er ferdig med årets sesong, mest sannsynlig ser vi på bøter og at eventuelt Molde og Haugesund starter med minus før neste sesong. 

Bakgrunnen er låneavtalene mellom Molde og Haugesund på Ibrahima Wadji og Tobias Svendsen. Før lagene møttes tidligere i november kom det fram at det eksisterte en muntlig avtale om at spillerne ikke kunne benyttes i kampen. Det er ikke lov, ifølge regelverket.

Les: Populære esport spill i Norge

Kan sølvet gå til Brann?

Saken ble tatt opp i påtalenemnda i Norges Fotballforbund (NFF). Nå har påtalenemnda sendt saken videre til Doms- og sanksjonsutvalget.

– Påtalenemnda besluttet å anmelde. Klubbene har fått frist til mandag med å komme med kommentar til anmeldelsen, og det sendes til Doms- og sanksjonsutvalget for vurdering, skriver kommunikasjonsrådgiver Christer Madsen i NFF i en SMS til Eurosport.

Les: Buffon: «Ingen i verden har en bedre trio enn Liverpool»

Det er bare 1 poeng ned til Brann

1 ROSENBORG 30 64
2 MOLDE 30 59
3 BRANN 30 58
4 HAUGESUND 30 53
5 KRISTIANSUND 30 46

 

Har vært ærlige
Før kampen bekreftet konkurransedirektør Nils Fisketjønn overfor Haugesunds Avis at klubbene kunne bli straffet for den ulovlige låneavtalen.

– Det kan være både bøter og i verste fall poengtrekk, sa Fisketjønn da.

Trusselen bidro til at begge spillerne var i aksjon i kampen mot Molde. Men NFF la likevel ikke bort saken og nå må klubbene vente og se hva som blir utfallet.

– Vi har hele tiden vært ærlige på hva som har skjedd. Vi får bare strekke hendene i været om det har vært galt, sier daglig leder i Haugesund, Eirik Opedal.

– Vi avventer videre behandling i saken, så tar vi stilling til konklusjonen når den foreligger, skriver Molde-direktør Øystein Neerland i en SMS til Eurosport.

I forbindelse med cupfinalen har Nordicbet for deg som er ny spiller og som spiller med mobil 10 i odds på Rosenborg. (maks 100 kroner)