Ada Hegerberg

Det er to debatter som vi ikke tar i kveld, men vi skal heller glede oss over vinnerne av Ballon d’Or.  – Det er første gang prisen deles ut til kvinner og ikke overraskende, kanskje med unntak av fotballforbundet er det Ada Martine Stolsmo Hegerberg som bøtter inn mål i den franske serien som vant gullballen. 

I Norge er ikke Ada Hegerberg ikke blant de 11 utvalgte når hennes kvinnelige kolleger har stemt frem «Årets lag». – Det vil trolig ikke øke verdens beste spiller sin lyst til å komme tilbake til landslaget.

Les: Best i verden, men ikke i Norge!

«Dette er helt fantastisk! Jeg har neste ikke ord, for dette betyr enormt mye for meg», sier Ada Hegerberg etter å ha mottatt prisen.

Ada Hegerberg: Dette er en helt unik følelse! Jeg er overrasket, glad og stolt over å stå her. Jeg vil gjerne takke alle som hjalp meg med å komme hit i dag. Da tenker jeg på lagkamerater, familie, trenere, klubben og alle rundt klubben.

Les: Lise Klaveness: Første oppgave få Ada Hegerberg tilbake

For første gang siden Gerhardsen satt på Grini har noen andre enn Lionel Messi eller Christino Ronaldo vunnet gullballen. Mens Ronaldo havnet på andreplass har Messi slidd helt ned på femte plass.

For neste år setter vi en knapp på Paris Saint-Germain stjerneskuddet Kylian Mbappe som i tillegg til å havne på fjerdeplass også ble kåret til den beste under 21 år. (Beste under 21 år er en ny pris som har fått navnet Raymond Kopa-prisen)

Les: Den siste dråpen: Southampton-Manchester United 2-2

Les: Lettet Luka Modric slipper straff

Luke Modric fikk en hilsen fra den kroatiske presidenten.

Her er de 30 beste herrene.

29. Hugo Lloris og Isco
28. Diego Godin
25. Mario Mandzukic, Jan Oblak og Alisson Becker
22. Sadio Mane, Edinson Cavani og Marcelo
19. Sergio Ramos, Ivan Rakitic og Robert Firmino
17. Karim Benzema og Gareth Bale
16. Sergio Aguero
15. Paul Pogba
14. Thibaut Courtois
13. Luis Suarez
12. Neymar
11. N’Golo Kante

10. Harry Kane
9. Kevin De Bruyne
8. Eden Hazard
7. Raphaël Varan
6. Mohamed Salah
5. Lionel Messi
4. Kylian Mbappe
3. Antoine Griezmann
2. Cristiano Ronaldo
1. Luka Modric

Atletico Madrid stjerne Antoine Griezmann havnet på tredjeplass igjen, noe han må begynne å bli vant til både på klubblag (Atletico Madrid havner som regel på 3 plass i La Liga) og når verdens beste skal kåres.

Ballon d’Or har siden 1956 blitt delt ut av det franske magasinet France Football, i år var for første gang kvinner inkludert.

Modric, som var manges favoritter på forhånd, har dirigert både Real Madrid og sitt landslag til gode resultater det siste året. Real Madrid vant mesterligaen forrige sesong, og Kroatia gikk overraskende til finale i sommerens VM-sluttspill i Russland.

«Dette er en helt unik følelse! Jeg er overrasket, glad og stolt over å stå her. Jeg vil gjerne takke alle som hjalp meg med å komme hit i dag. Da tenker jeg på lagkamerater, familie, trenere, klubben og alle rundt klubben».

Les på Popidol: 17 år gammel komet herjer i FIFA