En av de få kampene for Henderson og Donny van de Beek

Det har selvfølgelig vært diskusjoner om flere spilleres fremtid i United-troppen under Ole Gunnar Solskjær, men etter at «vår mann» ble fratatt nøkkelkortet til klubben, står spillere i kø foran exitdøra på Old Trafford.

Forrige uke var engelsk media ute med katastrofeoverskriften om at minst 11 spillere presset på for bytte av klubb, noen dager senere bekreftet Rangnick at mange spillere var i bevegelse (les: Rangnick bekrefter det som må kunne kalles for massiv misnøye hos Manchester United).

Dean Henderson er en av spillerne som ønsker å gjøre noe med situasjonen. Etter en supersesong på utleie hos Sheffield United i 2019/20 som en av Premier Leagues beste keepere, ble Henderson overbevist om å slippe det han hadde i hanskene og returnere til Old Trafford. David de Gea hadde vist sterke signaler på å vakle, nå var det kronprins Hendersons tur til å spille seg inn som førstekeeper.

Les: Eric Bailly hentes fra United-benken for å krige om serietitlen!

Det ble riktignok 26 kamper på banen i United-drakt forrige sesong, men prisen ble høy for den unge keeperen. I juli før EM-sluttspillet ble det klart at han hadde gått på en skikkelig smell.

-Jeg gikk gjennom ild og vann og kjempet hardt. Da jeg endelig kom på laget, var jeg ødelagt. Jeg var utmattet, begynner Henderson til. Jeg var mentalt trøtt, for jeg hadde gjort alt riktig for å komme med på laget. Men jeg hadde brukt all min energi på å være bekymret over å bli del av førsteelleveren. Så da jeg kom inn på laget hadde jeg et godt run, før jeg ble skadet og igjen måtte kjempe, fortalte Henderson til talkSport i juli 2021.

De Gea har vært outstanding, men vi savner også denne karen. (foto: united, twitter)

Denne sesongen har de Gea våknet for alvor, og har tvunget Henderson til benken. 338 minutter på banen, ikke ett eneste i Premier League, har fått Henderson til å ønske seg bort.

Les på Engelske klubber: Rüdiger har fått to kontraktsforslag

Ralf Rangnick fikk for noen uker siden «please, let me go»-henvendelse fra 24-åringen.

-For et par uker siden spurte han (Henderson) meg om han kunne dra, men jeg fortalte ham at jeg heller ville ha ham til å bli for resten av sesongen. Vi er meget glade i keeperne våre, så hvis det er opp til meg så vil jeg ikke at han reiser bort, sier Rangnick til talkSport.

Liker endringer, men bare de han foretar selv.

Drømmen om å konkurrere med Jordan Pickford om førsteposisjonen på det engelske VM-laget om elleve måneder, er i ferd med å bli knust. Selv om Rangnick bruker «er det opp til meg»-beskrivelsen, er det få som tror at klubben slipper spillere som manageren har puttet en gul STAY-lapp på ryggen til.

Les: Plasserer James Milner på samme ekstreme hylle som Ronaldo

Vi skjønner Rangnicks avgjørelse, men for en keeper som har gjort seg fortjent tilgang til kamparenaen og har en VM-plass å konkurrere om, er situasjonen uholdbar.