Lionel Messi

Fremtiden er usikker for Lionel Messi. Takket være en klausul i kontrakten kan 32-åringen forlate Barcelona gratis (!) I sommer. – Det har vært en bra sesong så langt med 18 mål og 12 assist, men forholdet til sjefene i klubben er langt fra rosenrødt.

«Hvis han drar er det bare et alternativ»

Les: Manchester United har funnet et alternativ til Jadon Sancho

Historien om Lionel Messi og Barcelona startet med en kontrakt skriblet ned på en serviett. – Det har kommet kontrakter etter det selvfølgelig, den siste går ut neste år og allerede i sommer kan Lionel Messi gå helt gratis.

«Hvis han drar, er det nok bare ett alternativ. Men jeg tror han vil avslutte karrieren i Barcelona», ​​sier ekspert Marcelo Fernández.

Det er et nesten tjue år langt kjærlighetsforhold som nå ser ut til å gå mot slutten.

I desember 2000 lyktes Barcelona-direktør Carles Rexach med å overbevise Messi-familien om hvilke av de største klubbene sønnen deres ville velge. Og når de ble enige om det, ønsket han å få en signatur så snart som mulig, så avtalen ble skrevet på et serviett.

Les: Hadde gladelig solgt Salah for 1,5 milliarder kroner

Horacio Gaggioli holder en innrammet kopi av servietten som ble brukt som en bindende kontrakt mellom Lionel Messi og Barcelona

«Den servietten forandret hele Barcelonas historie,» sier Horacio Gaggioli, som var Leo Messis agent på den tiden.

Mye har skjedd siden den dagen. Messi har spilt 715 kamper for Barcelona, ​​scoret 626 mål, 261 assists og hjulpet klubben med å vinne alt som kan vinnes – flere ganger over.

Nå er han 32 år.

Og fremtiden er plutselig usikker.

To uker inn i det nye året valgte Barcelona å sparke treneren Ernesto Valverde, og kort tid etter gikk sportssjef Eric Abidal ut i et intervju hvor han forklarte at «mange spillere ikke jobbet hardt» under Valverdes ledelse.

Den uttalelsen landet ikke bra i spillergruppen.

Lionel Messi, som vanligvis opprettholder en lav profil, tok til motmæle på Instagram mot Abidal. Han ba ham om å forklare nøyaktig hvilke spillere han refererte til, og ba også manageren hans om å fokusere på de riktige tingene.

Men problemene endte ikke der.

Forrige uke avslørte radiokanalen Cadena Ser at Barcelona betalte et selskap for å slenge dritt om Messi og flere andre legender i sosiale medier. Selskapet med navnet I3 Ventures skal ha fått rundt 11 millioner kroner for jobben.

Så satte Lionel Messi seg ned med magasinet Mundo Deportivo for å snakke om situasjonen.

«Ærlig talt, jeg synes det er rart at noe slikt kan skje. Ledelsen har sagt at de har bevis på at dette ikke stemmer, og vi kan ikke gjøre mye mer enn å vente og se hva som skjer med alt dette. Men … det er rart»


Alt dette skjer samtidig som Leo Messi er i en spesiell kontraktsituasjon.

Hans nåværende kontrakt utløper sommeren 2021, men ifølge AS er det en klausul i kontrakten som gjør at han kan forlate gratis i sommer (!) Så lenge han ikke drar til en klubb i noen av de fem store ligaene.

Denne kontrakten ble signert i november 2017. Siden har det blitt rapportert flere ganger at et lån var i gang – men ingenting har skjedd.

«Ballen ligger hos han, men forhåpentligvis blir han værende, sa Sportsdirektør Eric Abidal i et intervju med AS.

«Leo har sagt at Barcelona er alt for ham, at han vil bli her, men så er det selvfølgelig også krav. Vi snakker om verdens beste spillere her og det er aldri lett å forlenge en kontrakt med en slik spiller».

I sitt intervju med Mundo Deportivo sier Leo Messi at han ønsker å bli i Barcelona og avslutte karrieren i klubben han har spilt for i hele sitt voksne liv. Men det at partiene ikke ser ut til å være enige, har nå spekulert i at Messi kan være på vei til å bytte lag.

I følge spanske medier står fem klubber i kø for å rekruttere ham: Inter Milan, Juventus, Paris Saint-Germain, Manchester City og Manchester United.

Los Angeles Galaxy nevnes også som et alternativ. Det er en klubb som kunne ansette ham uten overgangssum, gitt klausulen i sin nåværende kontrakt.

«Om det er snakk om en overgang? Alt er mulig i fotballens verden, sier Messis tidligere agent Horacio Gaggioli.

«Men jeg tviler fortsatt på at Messi ville forlate Barcelona. Han vokste opp i den klubben, i det systemet, med de spillerne. Han ville ikke være den samme hvis han dro.»


Marcelo Fernández er ekspert på C More og følger La Liga nøye. Han tror også at Leo Messi blir værende i Barcelona.

«Jeg har lest mye i spansk og katalansk presse og jeg har også hørt litt fra bekjente … som jeg forstår at dette hovedsakelig er mot ledelsen. Messi liker ikke en person»

Det har blitt håndtert ordentlig, og han vil vise det, sier Fernández.

«Men det var fremdeles ingen snakk om at han faktisk vil forlate».

Tror du at han avslutter karrieren i Barcelona?

«Jeg er overbevist om at han ikke vil spille for noen annen europeisk klubb. Jeg tror sannsynligvis at han vil avslutte karrieren i Barcelona. Det eneste alternativet er nok å gjøre en sesong i Newells Old Boys»


Til tross for uroen, har både Barcelona og Messi en sterk sesong bak seg.

Barcelona leder La Liga og er i Champions League åttedelsfinale, der de i kveld er mot Napoli i den første kampen (avspark 21.00 på San Paolo i Napoli).

Fakta for Messi? 18 mål og 12 assist i 20 seriekamper.

  • Han er fortsatt verdens beste spiller, det er det ingen tvil om, sier Marcelo Fernández.
  • Jeg synes også det er interessant hvordan spillet hans har utviklet seg. Han kommer litt dypere inn i planen nå og vil være litt mer involvert i oppbyggingsspillet. Men det stiller også større krav til spillerne som han har foran seg i feltet.

Kanskje er det også offensiv forsterkning på vei inn.

I intervjuet med Mundo Deportivo sier Messi at han ønsker at Neymar skal tilbake til Barcelona fra PSG. Han forklarer at Neymar er «en av de beste spillerne i verden».

Marcelo Fernández tror at denne rekrutteringen vil gå tapt.

  • Alle i Barcelona-leiren vil ha Neymar tilbake. Den var allerede på vei i sommer, men skjedde i den ellevte timen fordi styret ikke kunne løse det. Neymar gikk med på å gå ned i lønn, og han ba også om unnskyldning for det som skjedde da han forlot Barcelona, ​​da de havnet i konflikt og han saksøkte klubben. Han har gjort alt for å komme tilbake og mye å si at det vil bli en realitet i sommer.